Buna ziua, as avea urmatoarea intrebare: in cazul unei creante nascute dupa deschiderea procedurii insolventei, cum sa procedez?
Pe scurt: am emis o factura catre o societate fara a stii ca si-a cerut insolventa (lg.85/2006), inca din anul 2013. Factura a fost emisa in 2014. Nu au achitat insa ne-au eliberat un bilet la ordin. L-am introdus in banca insa fost respins pt fonduri insuficiente. Pe bilet intr-adevar scria ca sunt in insolventa, insa nu le-a fost ridicat dreptul de administrare deci, puteau inca sa emita documente de plata iar activitatea inca le continua. Problema este ca aceasta factura si acest bilet la ordin deja dateaza din februarie 2014. Pana acum nu am facut nimic sperand ca isi achita suma. Am luat legatuira cu ei, nu mai vor sa ne raspunda. Am vb cu lichidatorul, ne-a spus ca el nu are ce face ca nu li s-a ridicat dreptul de administrare. Ce sa facem? Putem face inscriere la masa credala cu repunere in termen/ Daca da in ce temei? Art.64 din legea insolventei nu ar trebui sa functioneze? Va rog sa ne ajutati cu un raspuns pentru a stii cum sa mergem mai departe, si eventual daca se poate cu un model de cerere de inscriere la masa credala si repunere in termen ...Multumesc mult
Dreptul de administrare se considera incetat la data intrarii in insolventa, respectiv la data cand a fost pronuntata sentinta de deschidere procedura iar din acel moment SC este administrata numai de catre lichidatorul judiciar.
Se poate intra in insolventa prin procedura generala, fara intrare in faliment si fara dizolvarea societatii (urmand a se vedea daca este posibila o redresare a activitatii), si intrare in faliment prin procedura simplificata cu dizolvarea firmei din RC unde este inmatriculata. La intrarea direct in faliment prin procedura simplificata se ridica in tot dreptul de administrare al administratorului societatii si se numeste lichidatorul judiciar in aceasta functie, urmand ca de la acea data toate actele de administrare sa fie efectuate numai de catre lichidator.