avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... taxa pt. repunerea pe rol a partajului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

taxa pt. repunerea pe rol a partajului

buna ziua. am un proces de partaj intre soti in urma desfacerii casatoriei din 2007. in februarie 2010, am cerut suspendarea, iar acum doresc sa cer repunerea pe rol a dosarului. cat se plateste taxa? 50% din cat am platit in 2007?(39 ron). multumesc
Cel mai recent răspuns: vendeta , utilizator 13:08, 18 August 2010
Daca dvs. -partile- ati solicitat suspendarea in 2007 atunci este posibil ca dosarul sa se fi perimat si sa nu mai aveti ce repune pe rol.
Faceti o noua cerere :) in cazul in care s-a perimat.
Mergeti la instanta de judecata si interesati-va cu privire la dosarul respectiv, pe baza numarului de dosar.
multumesc de raspuns dar nu m-ati inteles: procesul a inceput in 2007 iar eu l-am suspendat in acest an(februarie). deci nu are cum sa fie perimat, au trecut doar 6 luni!
Daca ati inceput partajul in 2007 ... da .. este jumatate din cat ati fost obligata de instanta la plata taxei de timbru.
Insa imi pare cam mult sa va judecati 3 ani de zile -in fond?- pentru un partaj ...
Perimarea opereaza daca timp de un an partile au lasat dosarul in nelucrare :)
Instanta va stabili taxa de timbru . Trebuie doar sa faceti cerere de repunere pe rol.

Alte discuții în legătură

Cererea de disjungere de partaj safta ioana safta ioana Buna,am o mare rugaminte nu stiu ce sa fac avocatul meu a decedat si nu am cu cine sa ma consult.In luna iunie am obtinut hotararea de divort care este ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol proces suspendat rose_lily rose_lily Buna! Am nevoie de ajutorul vostru. Pe scurt: in 2007 am avut un proces cu tatal baietelului meu , avand ca obicet obligatia de a face, adica sa imi dea ... (vezi toată discuția)
Suspendare cauza - la apel drragosd drragosd Buna ziua , in urma unei contastatii la executare, castigata in prima instanta, unul dintre parati a facut apel( la tribunal). la apel nu s-a prezentat nici ... (vezi toată discuția)