avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cererea de disjungere de partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cererea de disjungere de partaj

Buna,am o mare rugaminte nu stiu ce sa fac avocatul meu a decedat si nu am cu cine sa ma consult.In luna iunie am obtinut hotararea de divort care este definitiva si irevocabila ,dar in acest dosar fostul meu sot imi ceda partea lui din casa mie si in timpul procesului s-a razgandit ,iar avocatul meu a cerut disjungere de partaj pentru ca erea cat pe ca sa-mi pierd casa din cauza fostului sot care are diverse imprumuturi la banci si primeam si primesc si acum somatii cu punerea sub sechestru a apartamentului,o luna mai tarziu din lipsa de imposibilitatea taxelor care sant destul de mari pentru partaj am decis sa fac o cerere catre tribunal prin care ceream dispunerea de suspendare a cauzei conf.art155 alin.2 cod procedura civila cu precizarea ca voi solicita dispunerea repunerii pe rol a dosarului in termenul legal prevazut de lege cat si a posibilitatii de plata a taxei de timbru.Problema este ca eu nu stiu care este termenul legal de repunere pe rol a dosarului si ce se poate intampla daca eu nu mai solicit repunerea pe rol al acestuia. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:56, 24 Noiembrie 2011
Odata facuta o cerere de repunere pe rol , instanta de judecata se va putea pronunta asupra actiunii de partaj.Depuneti la primul termen de judecata aceasta cerere .
:-/:-/

Eu ...nu pricep mare lucru.

Dupa ce s-a dispus disjungerea si dupa ce s-a solutionat divortul ati primit termen (citatie) in dosarul de partaj (sau cel putin asa trebuia sa se intample).
Ce s-a intamplat la acest termen? Pentru acest termen ati trimis o hartie solicitand suspendarea!? Fostul sot s-a prezentat?
Eu sunt tare curioasa daca dosarul acesta e suspendat si daca da in ce temei.

Nu de alta, dar atunci cand nu se achita taxele de timbru instanta nu dispune suspendarea in baza art 155 alin 2 ci ...anuleaza cererea ca netimbrata.

Ceva e in neregula in povestea asta, dar nu o pot descifra ...pe ghicitelea.
Multumesc pentru raspunsul promt,dar eu am facut o cerere de suspendare a cauzei conf.art 155 alin.2 cod de procedura civila,intrebarea mea este cat este termenul legal de repunere pe rol a dosarului si ce se poate intampla daca nu il mai repun pe rol.Cererea de suspendare a fost facuta in luna iulie ,as vrea sa stiu daca mai pot amana acest dosar si cat timp.Multumesc
inaine de termenul la care trebuia sa ma prezint am facut cererea de suspendare ,dosarul este suspendat ,dar eu nu stiu daca sant obligata sa-l mai repun pe rol dupa aceasta suspendare dar in cerere am mentionat ca il voi repune pe rol in termenul prevazut de lege ,dar eu nu stiu daca exista un termen anume si cat este
safta ioana a scris:

dosarul este suspendat

Daca e precum ziceti atunci il puteti repune pe rol inainte de a se implini un an de la momentul suspendarii. Nu e obligatoriu insa.
Daca este suspendat in temeiul art. pe care l-ati indicat si nu-l repuneti pe rol in termenul de un an, dosarul se perima.
La un moment dat (dupa implinirea anului) va fi repus pe rol din oficiu, dar nu pentru a se mai intampla ceva in el, ci pentru ca instanta sa constate perimarea.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar ancut75 ancut75 Buna seara, Ma puteti ajuta oare? Pe rolul judecatoriei Cornetu exista un proces de partaj judiciar care este suspendat cf art.244 ali.1 pct.1 din ... (vezi toată discuția)
Perimat- repunere pe rol sau ..? alinacot alinacot buna, am si eu o intrebare. am deschis un proces de divort in anul 2010 la care fostul sot a facut apel pe baza culpei comune.pe apel nu s-a mai prezentat iar ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot considera divortata? Va rog sa-mi spuneti cand ma pot considera divortata? Divortul s-a pronuntat pe 24 ian.2005 iar apelul facut de sot la tribunal s-a incheiat pe 13 iun.2005 ... (vezi toată discuția)