Sunt in concediu crestere copil pana in octombrie 2012. Intre timp, angajatorul meu (unde am contractul suspendat) a intrat in insolventa, mai exact a fost numita o firma de lichidare drept administrator. Eu mi-am gasit de munca in alta parte si doresc sa incep. Cum trebuie sa procedez? Ce se intampla cu contractul meu?
Am nascut in octombrie 2010, sunt in concediu de crestere copil. Beneficiez de indemnizatie 85% din salariu, timp de 2 ani (pana in octombrie 2012). Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in mai 2012. Ce fel de indemnizatie voi primi. As dori sa raman acasa cu cel de-al doilea copil doar un an, dupa noua lege. Ma incadrez la 85 % din ce? Din salariu sau din indemnizatia actuala...sau voi lua doar cei 600 ron?
Daca eu fac o plangere penala impotriva propriului angajator, nu ma poate da afara (chiar daca sunt insarcinata) ? Si exista vreo sansa sa-mi recuperez banii (achitarea taxelor catre stat, cas, pensie etc) si daune morale? Cam cat ar dura un astfel de proces?
Buna ziua,
am si eu nevoie de un sfat:
De 3 ani lucrez la un patron italian. In ianuarie 2010 am aflat ca nu a mai platit contributiile angajatilor sai din mai 2009, desi banii ne-au fost opriti.. In martie 2010 am aflat ca sunt insarcinata si am sunat la Casa de Asigurari de care apartin. Acestia mi-au confirmat faptul ca daca contributiile nu sunt platite eu nu beneficiez de concediu prenatal, postnatal sau de crestere copil. Ce ma sfatuiti sa fac?#-o Mentionez ca eu inca sunt salariata la aceasta firma.:(