avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate alinalaura

Activitate alinalaura

Faptul ca angajeaza o femeie ca sa-l ingrijeasca pe bunicul nu inseamna ca bunicul este ingrijit de acea femeie si nu de ea? salariul acesteia o sa vina de la stat.
contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere nu presupune stabilirea unui pret cat mai aproape de realitate? sau pretul casei este platit prin intretinere?
Va multumesc
Buna seara,
mama mea are urmatoarea problema: parintii vor sa-i faca acte pe casa. ce este ma bine sa faca: contract de vanzare cumparare sau contract de intretinere? ea are inca 2 frati dintre care unul este interesat de casa parinteasca, iar celalalt nu. mama in prezent locuieste cu parintii, deoarece sunt bolnavi si nu se pot intretine singuri. bunicul este imobilizat la pat, iar bunica, in urma unui atac vascular nu mai poate vorbi. fratele care probabil ca va dori drept in casa nu ii ajuta deloc, ba chiar ii influenteaza pa batrani impotriva mamei. din cauza aceasta, mama a vrut sa plece de acolo, dar niciodata n-a facut-o. de aproape 20 de ani ea investeste in casa aia, fara sa ceara nimic in schimb (i-a ajutat sa-si construiasca o casa in locul celei vechi). de curand, s-a hotarat sa angajeze o femeie pentru a o ajuta pentru ca ii este frica sa plece si 5 minute de acasa. La aceasta femeie vrea sa-i faca acte de angajare, deoarece bunicul are certificat de handicapat si poate beneficia de ajutor de la stat. in acest caz contractul de intretinere devine usor atacabil? Dar, daca fiul nerecunoscator aduce martori mincinosi sau spune ca mama nu i-a ingrijit bine? despre contracul de vanzare cumparare ce credeti? ea nu-si permite sa le plateasca vreo suma apropiata de valoarea casei. Va intreb toate acestea, pentru ca mama in acest moment nu stie ce sa faca: sa inceapa demersurile pentru ai ramane casa dupa moartea parintilor, (asta implica timp si bani) sau sa nu faca nimic si sa se imparta la trei totul. Va multumesc
Acum 2 luni am cumparat un apartament cu credit de la banca. Proprietara ne-a spus ca blocul este construit in 1974. Dupa ce ne-am mutat, am aflat de la vecini ca blocul este construit in 1964 (foarte sigur). Este adevarat ca ne-am bazat pe vorbele proprietarei si pe "ajutorul" agentului care a dus la banca actele necesare vanzarii apartamentului. Dupa ce am intrat in posesia aprtamentului, am vazut ca in asigurare apare anul construirii blocului 1974. Are rost sa incep sa caut in ce conditii a aparut anul 1974 in asigurare? Si daca descopar ca a fost falsificat un act, ce mai pot face acum dupa ce l-am cumparat?