avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartamentul cumparat este mai vechi cu 10 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartamentul cumparat este mai vechi cu 10 ani

Acum 2 luni am cumparat un apartament cu credit de la banca. Proprietara ne-a spus ca blocul este construit in 1974. Dupa ce ne-am mutat, am aflat de la vecini ca blocul este construit in 1964 (foarte sigur). Este adevarat ca ne-am bazat pe vorbele proprietarei si pe "ajutorul" agentului care a dus la banca actele necesare vanzarii apartamentului. Dupa ce am intrat in posesia aprtamentului, am vazut ca in asigurare apare anul construirii blocului 1974. Are rost sa incep sa caut in ce conditii a aparut anul 1974 in asigurare? Si daca descopar ca a fost falsificat un act, ce mai pot face acum dupa ce l-am cumparat?
Cel mai recent răspuns: armada_maxima , utilizator 10:51, 2 Aprilie 2010
Puteti cere in instanta anularea cotnractului de vanzare-cuimparare cu restituirea pretului si, eventual, daune de la fostul proprietar.
Dar dvs. nu ati verificat inainte de cumparare actele de proprietate si la notar nu ati citit bine contractul, unde se face precizarea anului constructiei apartamentului? Ma gandesc ca e o 'scapare" destul de grava.....care ar fi putut fi evitata, daca ati fi fost mai atent.:(
Trebuie vazute actele, nu cred ca se poate anula actul, trebuie sa reiasa anul constructiei din istoric, asa incat...
In plus, ar trebui sa fie un aspect care sa fi fost esential la incheierea contractului ca sa fie anulabil...
Cred ca trebuie vazute actele. Si eu am apartament luat cu credit si sunt cel putin doua documente distincte:

1. contractul de vanzare cumparare in care este scris istoricul imobilului. Ce an este trecut acolo ca si constructie/achizitie? 1964/1974?

2. contractul de asigurare al apartamentului. Dvs spuneti ca "am vazut ca in asigurare apare anul construirii blocului 1974". In acest caz poate fi o eroare doar in contractul de asigurare care pp ca este altul decat contractul de vanzare cumparare.

In contractul de vanzare cumparare se face vreo referire la contractul de asigurare?
In functie de raspunsuri se poate stabili situatia in care va aflati.

Pe baza mesajului dvs, tind sa cred ca este vorba doar de o eroare in contractul de asigurare... Presupun ca pe cel de V/C l-ati citit la achizitie ca sa stiti ce cumparati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament intr-un imobil aflat in litigiu bibicu11 bibicu11 Buna ziua acum trei luni am semnat un antecontract pentru achizitia unui apartament intr-un imobil aflat in constructie si se apropie termenul la care ar ... (vezi toată discuția)
Legea 112 - data construirii Mere_verzi Mere_verzi Buna ziua, As vrea sa stiu daca un imobil (locuinta) construit in 1955 ar fi putut fi nationalizat? Este vorba de un apartament intr-o casa, despre care ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate tudorioan tudorioan nulitate relativa a unui contract de vanzare-cumparare... se vinde un teren in suprafata de 126 mp loc de casa (inexistenta constructie) in anul 1939, ... (vezi toată discuția)