Am citit actele de care am nevoie pt a putea beneficia de somaj, iar unul din punctele ce trebuie atinse este" √ acte de studii şi de calificare (original şi copie);" eu am diploma de bacalaureat la universitate si nu o pot lua decat pt cateva ore , iar diploma care atesta ca am terminat facultatea o voi putea ridica numai peste 2-3 luni aproximativ, insa pot cere de la secretariat o adeverinta prin care atesta ca am terminat facultatea. Oare este ok pt a-mi fi acceptat dosarul la somaj?
In primul rand va multumesc pt ajutor.=D>
Eu sunt la masterat in primul an la fara taxa, la anul termin, as dori sa va intreb daca pot beneficia de somaj pt ca mai am 3 zile de preaviz iar vechimea mea este de un an si 7 luni(vanzatoare la un mall).
va multumesc foarte frumos! Iar maine cand ma voi duce la servici am sa cer sefului meu o copie dupa actul pe care l-am semnat iar data viitoare voi fi cu mul mai atenta. Va multumesc inca odata!
Buna seara, as dori sa ma lamuriti in legatura cu preavizul pe care l-am semnat.
Lucrez ca si vanzatoare la un magazin de haine, mi-a fost acceptata cererea pt concediu fara plata dupa care am revenit la munca pe data de 01.09.2009. In martie pe 25 seful meu a venit la mine cu niste harti prin care imi explica ca va face o restructurare de post si ca daca o semnez cu acea hartie beneficiez de somaj numai ca ce ma nedumireste pe mine este faptul ca preavizul meu este de 30 de zile , ce am citit insa nu imi aduc aminte cu ce articol si ce aliniate mi sa desfacut contractul. Cum se opereaza in cartea de munca? cand ma voi duce cu decizia de concediere imi va aduce vechimea la zi sau nu? Dar de ce am un preaviz asa de lung ca eu demisia nu mi-am dat-o si nu mi-a explicat ce inseamna acele articole si litere din codul muncii, ei fiind parca grabiti nici timp de gandire nu mi-au dat. inca ceva oare pot sa ii dau in judecata daca defapt mi-au inscenat demisia si nu concedierea? Va multumesc din suflet si sper sa ma lamuriti.