avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Seful meu cred ca mi-a inscenat demisia!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Seful meu cred ca mi-a inscenat demisia!

Buna seara, as dori sa ma lamuriti in legatura cu preavizul pe care l-am semnat.
Lucrez ca si vanzatoare la un magazin de haine, mi-a fost acceptata cererea pt concediu fara plata dupa care am revenit la munca pe data de 01.09.2009. In martie pe 25 seful meu a venit la mine cu niste harti prin care imi explica ca va face o restructurare de post si ca daca o semnez cu acea hartie beneficiez de somaj numai ca ce ma nedumireste pe mine este faptul ca preavizul meu este de 30 de zile , ce am citit insa nu imi aduc aminte cu ce articol si ce aliniate mi sa desfacut contractul. Cum se opereaza in cartea de munca? cand ma voi duce cu decizia de concediere imi va aduce vechimea la zi sau nu? Dar de ce am un preaviz asa de lung ca eu demisia nu mi-am dat-o si nu mi-a explicat ce inseamna acele articole si litere din codul muncii, ei fiind parca grabiti nici timp de gandire nu mi-au dat. inca ceva oare pot sa ii dau in judecata daca defapt mi-au inscenat demisia si nu concedierea? Va multumesc din suflet si sper sa ma lamuriti.
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
andreea nicoleta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:25, 6 Aprilie 2010
andreea nicoleta a scris:

[...] ce ma nedumireste pe mine este faptul ca preavizul meu este de 30 de zile adica 26.03.2010 -24.04.2010
[...]

In calculul preavizului se considera zilele lucratoare, ceea ce inseamna ca e vorba de 21 zile.

[...]
Am mers la Camera de Munca iar in cartea de munca ultima operare a fost cu o marire de salar de la 600 lei la 720 lei in anul 2009 unu ianuarie, deci din cartea de munca reiese ca am doar 8 luni.
[...]

Din ce descrieti dvs. nu rezulta ca aveti numai 8 luni vechime ci ca de la 01/01/09 nu a mai avut loc nici o modificare in statutul pe care il aveti, cum ar fi: modificarea salariului, a normei, etc. Faptul ca aveti carnetul de munca "deschis" nu inseamna ca nu se opereaza vechimea de la ultima modificare si pana acum.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
Iulian MANEA, Contabil
Stimata andreea nicoleta,

In primul rand trebuie sa cereti o copie a documentului pe care l-ati semnat. Dupa aceea, sfatul meu este sa va adresati unui avocat si sa-l consultati in privinta actului semnat.
Este important a se cunoaste continutul documentului pentru a primi un raspuns.
Un cordial salut,

Av. Constantin Radu Calugaru
va multumesc foarte frumos! Iar maine cand ma voi duce la servici am sa cer sefului meu o copie dupa actul pe care l-am semnat iar data viitoare voi fi cu mul mai atenta. Va multumesc inca odata!

[...] defapt mi-au inscenat demisia si nu concedierea? Va multumesc din suflet si sper sa ma lamuriti.

Din ce ati spus reiese ca angajatorul dvs. v-a concediat ca urmare a restrangerii activitatii.

Demisia este un act unilateral al salariatului in urma caruia trebuie sa efectueze un preaviz la care angajatorul poate renunta.

Daca are loc o reducere a posturilor si au loc concedieri, avand in vedere ca celor angajati acolo nu li se poate oferi alte locuri de munca corespunzatoare pregatirii, acestora li se va da un preaviz.

Cred ca totul este facut in limitele legii si nu sunteti victima nici unui abuz.
1. Preavizul acordat nu este pentru demisie, ci pentru concediere din motive ce nu tin de persoana salariatului (art.65 alin.1 C.mun.). Acest preaviz este de 20 de zile lucratoare.

2. Vechimea in munca o aveti mai mare de 8 luni de zile, intrucat de la data de 01.01.2009 nu ati mai avut nicio modificare la c.i.m., astfel incat urmatoarea inregistrare va fi incetarea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate incheia un contract de munca antysteaua13 antysteaua13 Am semnat demisia cu acordul partilor incepand cu data de 01 04 2014 dar nu s-a incheiat contractul de munca. Ce pot face in situatia de fata? (vezi toată discuția)
Demisia din functia de medic sef de sectie mihailefter mihailefter in Feb 2016 am fost numit (fara a sustine concurs) in functia de medic sef de sectie a unui spital Judetean. datorita multiplelor responsabilitati pe care ... (vezi toată discuția)
Demisie ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare. Conform contractului de munca pe care il am semnat cu angajatorul este stipulat ca preavizul meu in caz de concediere sau ... (vezi toată discuția)