avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare. Conform contractului de munca pe care il am semnat cu angajatorul este stipulat ca preavizul meu in caz de concediere sau de demisie este de 15 zile calendaristice.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Vreau sa imi dau demisia cu acest preaviz de 15 zile calendaristice, este posibil? Totodata mi s-a spus ca eu nu imi pot da demisia cu 15 zile pentru ca sunt sef... Nu exista nici un fel de act prin care sa fiu numit sef. Sunt singurul angajat in cadrul departamentului si pentru aceasta mi s-a spus ca pot sa imi dau demisia doar cu 30 de zile, lucratoare.
Mentionez ca functia pe care o ocup nu s-a schimbat de la angajarea mea si pana acum.
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 10:11, 5 Martie 2012
Respectati prevederile din CIM.
Daca nu exista act aditional care sa modifice aceste prevederi, nu puteti fi obligat sa acordati un preaviz mai mare, in conditiile in care functia de incadrare nu s-a modificat.
Vedeti art. 81 codul muncii referitor la demisie.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
Marcel Mihalache, Avocat
Ok. Deci sa inteleg ca preavizul este cel din CIM nu din contractul meu de munca pe care il am semnat cu angajatorul.
bobman a scris:

Ok. Deci sa inteleg ca preavizul este cel din CIM nu din contractul meu de munca pe care il am semnat cu angajatorul.


CIM = contract individual de munca, adica acela pe care l-ati semnat cu angajatorul si unde aveti trecut 15 zile.
Legea spune la demisie un preaviz care sa nu fie mai mare de 20 de zile, nu specifica un minim.

Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie - cate zile stau in preaviz? teodoru12 teodoru12 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat. In CIM pe care l-am semnat in 2010 este prevazut ca preavizul in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice. ... (vezi toată discuția)
Preaviz contract munca vs. codul muncii 2011 mmsilvia mmsilvia Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare / situatie. In cazul unui angajat cu Contract individual de munca semnat in ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul demisiei - functie de conducere ancarapan ancarapan Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la noul cod al muncii si a perioadei de preaviz in cazul demisiei si as dori sa primesc un sfat competent,specific ... (vezi toată discuția)