avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Activitate Cerena

Activitate Cerena

D-le Avocat am si eu o intrebare. Desi nu am servici, mi-am platit contributia la casa de pensii la zi. Pot beneficia de indemnizatia de cresterea copilului?
In OUG 111/2010 la art 2 aliniatul 5 se vorbeste de perioadele asimilate celor 12 luni:
"(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
a) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii, sau au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, in conditiile prevazute de actele normative cu
caracter special care reglementeaza concedierile colective;"
Răspuns la discuția decizie desfiintare post
Vad ca multi consilieri de aici sunt intr-o grava eroare. Chiar daca codul muncii nu prevede pentru concedierea individuala interzicerea angajarii ulterioare pe acel post, CCMUN prevede expres interzicerea acestui lucru: art.82 din CCMUN si art. 66 codul muncii:

"Art. 82. - (1) Unitatea care isi extinde sau isi reia activitatea intr-o perioada de 9 luni de la luarea masurilor de desfacere a contractului individual de munca pentru motivele ce nu tin de persoana salariatului are obligatia sa incunostinteze in scris despre aceasta organizatiile sindicale si sa faca publica masura.
(2) Salariatii notificati in acest sens au la dispozitie un termen de maximum 10 zile lucratoare de la data primirii comunicarii, pentru a-si manifesta expres consimtamantul cu privire la locul de munca oferit.
"
"Art. 66.
Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului poate fi individuală sau colectivă"

In caz de interpretarea legii si de proces se va lua cea mai avantajoasa forma pentru SALARIAT