S-a inregistrat in Revisal un CIM pe perioada determinata nesemnat de angajat . S-a ajuns la un litigiu de munca in fata instantei . Angajatorul in culpa dovesdeste existenta CIM cu extras din Revisal. Salariatul solicita instantei inscrierea in fals a inregistrarii CIM in Revisal ( art. 322,324,325 NCP).
Rog pareri intemeiate legal despre cum considerati ca va hotara instanta asupra acestei cereri de inscriere in fals si ce rezultat va avea aceasta cerere .
Un SRL emite o Dispozitie de plata catre caserie pentru plata unei sume de bani unui salariat .
Va rog sa-mi spuneti, dpdv contabil, suma platita astfel este iesita din patrimoniul SRL-ului si a intrat in patrimoniul angajatului , SRL- pastrand doar drept de creanta pentru aceasta suma ?
Rog cat mai multe argumente contabile si juridice daca se poate.
Va rog sa ma "luminati" in privinta cheltuielilor judiciare avansate de catre stat prin rechizitoriul Parchetului intr-un proces penal :
- are Parchetul obligatia sa justifice intr-un fel sau altul aceste cheltuieli avansate prin rechizitoriu ? ( si daca DA, cum anume ?) sau este de ajuns "sa treaca orice suma" ca si cheltuieli judiciare avansate de stat ?
Intreb, gandind ca atunci cand sunt ridicate pretentii financiare "in civil" de oricine, acesta trebuie sa-si dovedeasca pretentiile .
P.S. : am incercat sa ma edific in acest sens dar nu reusesc.
Spuneti-mi ,va rog, cum si in ce conditii poate cere reclamantul intr-o astfel de speta stramutarea dosarului de la Parchetl de pe langa Judecatorie la un alt Parchet(oricare altul) ?
Multumesc.
Dle. avocat "patrascu razvan" tin sa precizez urmatoarele :
A fost depusa Plangerea Penala impotriva unui Inspector de Politie la Parchetul de pe langa CA, iar acesta si-a declinat competenta( nu se cunoaste motivatia legala !!!) in favoarea Parchetului de pe langa Judecatorie !!!
In aceste conditii va intreb :
Pana in prezent a intervenit o alta lege sau a fost modificata legea nr. 218/2002 cu privire la aceasta competenta ? (altfel de ce si-ar fi declinat Pachetul de pe langa CA competenta)