avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate cuisoara

Activitate cuisoara

Detin in proprietate un teren extravilan - ilfov - pe care doresc sa-l parcelez. Conform normelor trebuie sa las drum de servitute 9 m latime. Am luat legatura cu vecinul meu si dorim sa facem un acord prin care fiecare lasa din terenul sau 4.5 m, asa incat sa facem drumul impreuna. Care este actul pe care putem sa-l incheiem asa incat sa nu ne bazam doar pe buna credinta a fiecaruia? Adica, peste un timp, indiferent cand vrea sa faca el parcelarea, sa nu am surpriza razgandirii vecinului sau daca acesta vinde sa ma trezesc ca noul proprietar nu tine cont de intelegere. Multumesc
Răspuns la discuția iesire din indiviziune
multumesc... doar ca nu stiu ce argumente l-ar putea comvinge.
care sunt pasii pe care pot sa ma astept ca-i va face banca in situatia data?
multumesc.

In 2008 B-) am cumparat, prin credit ipotecar, un teren impreuna cu doi amici. avem fiecare cota parte, cf contractului de vanzare-cumparare. suntem fiecare garant pentru ceilalti doi in fata bancii.
Problema este ca unul dintre noi nu mai face fata creditului. Dar, #-o nici nu vrea sa auda de renuntarea la teren (preluarea creditului de o terta persoana). Parcelarea (cu acordul bancii) poate sa fie o solutie pentru trecerea fiecaruia pe raspundere pe proprietate exclusiva? Ce pot face, ca bun platnic, ca sa-mi pastrez proprietatea?
Multumesc