avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acord vecin drum servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acord vecin drum servitute

Detin in proprietate un teren extravilan - ilfov - pe care doresc sa-l parcelez. Conform normelor trebuie sa las drum de servitute 9 m latime. Am luat legatura cu vecinul meu si dorim sa facem un acord prin care fiecare lasa din terenul sau 4.5 m, asa incat sa facem drumul impreuna. Care este actul pe care putem sa-l incheiem asa incat sa nu ne bazam doar pe buna credinta a fiecaruia? Adica, peste un timp, indiferent cand vrea sa faca el parcelarea, sa nu am surpriza razgandirii vecinului sau daca acesta vinde sa ma trezesc ca noul proprietar nu tine cont de intelegere. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 07:10, 16 Noiembrie 2010
faceti o actiune in instanţă, de comun acord pentru servitutea de trecere, insotita de o expertiză tehnică extrajudiciară, se încheie o tranzacţie, după pronunţare, redactare şi comunicare a hotărârii, se merge laOCPI Ilfov cu hotărârea judecătorească şi cu expertiza şi se înscrie în cartea funciară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcelare teren titone titone am un teren de 5000mp(10x500)extravilan,vecinul la fel,in total ar fi 20x500 si am vrea sa-l parcelam pentru a-l vinde,va rog sa-mi spuneti cat ar ... (vezi toată discuția)
Hotarare consiliu local pentru aprobare puz cosmincotinghiu cosmincotinghiu Buna,va rog sa-mi raspundeti la o intrebare legata de o problema pe care o am cu un vecin.Sunt proprietarul unei parcelele de teren pe care am construit o ... (vezi toată discuția)
Drum acces pentru dezmembrare teren Gia Surdu Gia Surdu buna ziua. detin un teren de 1 ha (26 m / 380 m aprox) si as dori sa-l dezmembrez in 5 parcele. terenul se afla in magurele - ilfov. va rog sa-mi spuneti ce ... (vezi toată discuția)