avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... parcelare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

parcelare teren

am un teren de 5000mp(10x500)extravilan,vecinul la fel,in total ar fi 20x500 si am vrea sa-l parcelam pentru a-l vinde,va rog sa-mi spuneti cat ar trebui(legal)lasat drum de servitute pe un lateral,pentru a-l parcela pe lungime!!!????Drumul de servitute e al viitorilor cumparatori!!!???multumesc anticipat!!!precizez ca avem cadastre
Cel mai recent răspuns: titone , utilizator 09:04, 4 Iulie 2012
Un drum de servitute nu are o lăţime obligatorie, specificată . Codul civil arată doar obligaţia unui proprietar de a da voie la trecere pentru fondurile înfundate, din vecinătate. Instanţele deobicei , ca să protejeze ondurile aservite, dau cam 3 m. lăţimea unui drum de servitute. Pe un teren extravilan, deci agricol, pe unde se consideră că vor intra şi utilaje agricole mari, de dă cam 4 m. Pentru a nu avea surprize, solicitaţi primăriei, un certificat de urbanism, în care se va specifica lăţimea pe care o solicită primăria(fiecare primărie mai are şi un Regulament local de urbanism).
multumesc,...o sa merg!=D>o zi racoroasa!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute liliana2022 liliana2022 doresc sa ma ajutati cu urmatoarea problema: suntem cativa proprietari care am cumparat unul in spatele celuilalt lasand un drum de servitude de 4m in ... (vezi toată discuția)
Lege ce prevede drum de servitute de 4m adarc adarc M-am tot uitat pe internet la tot felul de forumuri, dar nu am gasit ceva concret legat de o Lege, Ordonanta, HG sau altceva care sa specifice clar ca esti ... (vezi toată discuția)
Care e latimea minima pentru un drum de servitute? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Cumpar 27 arii teren dar nu am acces la el direct de la strada. Pentru aceasta, vecinul din fata, care are front de 27 metri la strada, imi da o bucatica de ... (vezi toată discuția)