In 2008 B-) am cumparat, prin credit ipotecar, un teren impreuna cu doi amici. avem fiecare cota parte, cf contractului de vanzare-cumparare. suntem fiecare garant pentru ceilalti doi in fata bancii.
Problema este ca unul dintre noi nu mai face fata creditului. Dar, #-o nici nu vrea sa auda de renuntarea la teren (preluarea creditului de o terta persoana). Parcelarea (cu acordul bancii) poate sa fie o solutie pentru trecerea fiecaruia pe raspundere pe proprietate exclusiva? Ce pot face, ca bun platnic, ca sa-mi pastrez proprietatea?
Multumesc
Singura solutie in cazul prezentat de catre dvs este "eliminarea" din aceasta ecuatie a celui care nu poate plati ratele la credit prin cumpararea partii lui sau gasirea unui cumparator care poate prelua terenul cu tot cu acel credit.
Va spun asta deoarece , chiar daca veti partaja cu acordul bancii acel teren , in cazul unei executari silite a prietenului care nu mai face fata la ratele creditului , veti fi automat executati si dvs ca si garanti! (asta bineinteles in cazul in care in urma vanzarii lotului sau de teren nu este acoperit integral creditul contractat)
Succes!
:luck:
dvs nu va pierdeti proprietatea, problema este ca daca unul din cei 3 copoprietari nu achita ratele, ceilalti 2 sunt giranti, deci ....vor achita in locul lui
multumesc... doar ca nu stiu ce argumente l-ar putea comvinge.
care sunt pasii pe care pot sa ma astept ca-i va face banca in situatia data?
multumesc.
Partaj
breazzu
Buna dimineata!
Divortez si am nevoie de putin ajutor!
Impreuna cu sotia am cumparat un apartament prin credit ipotecar.titular de credit este sotia eu fiind ... (vezi toată discuția)