Detin un teren in coproprietate cu o cunostinta. Acesta a fost cumparat prin credit ipotecar de catre ambii proprietari . La momentul actual exista 2 credite ( unul pe numele meu, celalalt pe numele cunostintei ) de aceiasi valoare suma acestor credite insemnand valoarea terenului. Fiecare suntem garanti reciproci . Eu doresc sa-mi achit creditul , insa cunostinta mea nu are aceasta posibilitate. Care este modalitatea in care sa-mi achit creditul si sa devin proprietar pe cota mea de teren liber de sarcini, in ipoteza ca celalalt coproprietar nu poate sau nu vrea sa faca acelasi lucru ? Multumesc
Care este forma sau actul prin care aţi cumpărat acest teren?
Faceţi un cadastru pentru cota d-voastră şi pe cale amiabilă , la notariat, cu celălalt coindivizionar, se va lua act de ieşirea din indiviziune.
Contract de vanzare cumparare prin credit ipotecar . Terenu este ipotecat in favoarea bancii care ne-a acordat creditul cu interdictie de instrainare si grevare . Banuiesc ca trebuie prima data sa obtinem acordul bancii.
in primul rand obtineti un acord de principiu al Banci.
un acord scris aveti nevoie dupa intocmirea unei documentatii de parcelare (daca aceasta parcelare este posibila) Bancile dau astfel de acorduri cu documentatia de parcelare in mana.
pentru parcelare va puteti adresa unui autorizat cadastru (gasiti lista la ocpi din jud dvs).
daca nu e posibila parcelarea... oricum sunteti proprietar in cota indiviza, daca celalalt proprietar nu achita aceasta nu va afecteaza, in cel mai rau caz veti fi coproprietar cu cel care cumpara de la "banca" ceealalta cota parte(dupa un lung sir de proceduri neplacute pentru actualul dvs coproprietar)
Executare silita
rocorobert
Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executare proprietate
tudora
Sunt proprietar al unui apartament impreuna cu inca 2 persoane, o banca la care sunt restant imi poate pune sechestru pe suprafata detinuta de mine? Poate fi ... (vezi toată discuția)