avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Activitate deltady

Activitate deltady

Buna ziua

Va rog sa-mi spuneti care sunt atributiile unei comisii de receptie, intr-o institutie publica, si daca modelul de proces verbal de receptie prevazut in legislatie - (Cod 14-2-5) (care este adaptat pentru lucrari de investitii), poate fi adaptat (doar) pentru receptia mijloacelor fixe. La ce categorii de intrari in gestiune este necesar a se intocmi un proces verbal de receptie, si unde este suficienta intocmirea unui NIR. Multumesc!
Multumesc pentru precizari! As vrea sa mai intreb...daca este cazul totusi sa ne adresam si politiei cu o plangere impotriva presedintelui/administratorului sau acest act de mediere (cu precizarea eventualei garantii existente!) este suficient? Din cate am mai citit despre astfel de probleme similare....rar s-au recuperat banii sustrasi, fara bunavointa celui in cauza!
Buna seara. Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui procedat in cazul in care s-a descoperit un furt de circa 12000 ron (echivalentul fondului de rulment si de reparatii), la o asociatie de proprietari. Administratorul a recunoscut furtul si a incheiat un acord de mediere cu presedintele asociatiei, prin care se "obliga" la plata daunei, prin rate de 500 ron/luna pana in septembrie 2015 si diferenta o va acoperi din "posibila" vanzare a unui teren! Nu i s-a facut plangere la politie, intrucat lucreaza "undeva" unde daca se afla v-a fi dat afara, si el e singurul angajat in familie! Apartamentul in care locuiesc este ipotecat la banca pentru un imprumut de o valoare similara (25000 Euro). Motivatia lui a fost ca a avut un accident si a fost "santajat" sa plateasca 50000 euro. De asemenea nu s-a facut plangere nici impotriva presedintelui care era mandatat de proprietari sa aibe grija sa nu s eintanple astfel de lucruri! Acum pentru ca a fost acuzat si presedintele ca fiind "hot" doreste sa-si dea demisia...:). Ce pasi ar trebui facuti ca sa crestem probabilitatea de recuperare a prejudiciului? Multumesc!
Buna seara. De circa o luna, intr-o discretie totala, RADET-ul a reusit sa ne (re)puna la dispozitie un link in care se poate verifica situatia platilor facturilor de energie termica. Se actualizeaza o singura data pe luna(deocamdata), dar e un inceput! Linkul este: [ link extern ] !
Răspuns la discuția Privilegiu imobiliar
La ce se refera textul: Actul juridic care justifica cererea: act de dobandire/constituire/radiere a unui drept real imobiliar; din cererea de inscriere a privilegiului imobiliar? Trebuie ca asociatia sa aibe asa ceva, su e cererea tip, valabila si pentru banci, creditori, etc
Răspuns la discuția Privilegiu imobiliar
Multumesc pentru raspunsuri. Exista o varianta prin care sa cerem acest cf de informare pentru toate apartamentele din bloc, ca sa stim macar care apartamente au si care nu...si sa nu platim 4000 Ron pentru asta? De fapt problema noastra pleaca de la faptul ca exista o mare fluctuatie de proprietari in bloc, si s-a cam pierdut urma lor...adica sunt apartamente la care nici nu mai stim cine e proprietar(am facut diverse actiuni de colectare a copiilor dupa contracte, dar....degeaba, tot cei vechi si responsabili au adus..:() . Apartamentele sunt inchiriate pe banda rulanta, iar chiriasii(restantieri) afirma ca platesc unui tertz/sau intr-un cont...si nu stiu datele proprietarului(normal..:)).
Buna ziua, Daca actionam un locatar in judecata pentru neplata datoriilor, si dupa depunerea actiunii, prin avocat, care ne taie chitanta, vine si plateste restanta integrala....ce se intampla cu actiunea? Cum se procedeaza cu banii dati avocatului? E probabil sa se intample lucrul acesta avand in vedere ca termenele sunt date cam la 3 luni. Este o problema daca intr-una din luni Administratorul nu i-a calculat penalitati(din diferite motive...)? In instanta se pot depune penalitatile si pentru datoriile mai vechi de 3 ani(care sunt prescrise...)? Multumesc,
Buna ziua, am gasit cateva discutii legate de subiect, dar nu sunt lamurit. Se poate obtine un extras de carte funciara colectiva pentru informare pentru intreg blocul? Care ar fi costurile si ce tip de cerere trebuie depusa(si unde - noi suntem in sectorul 6). Am gasit modelul pentru cererea individuala(unde cere si numarul cadastral..:() A depus cineva asa ceva? Ideea este ca si in cererea de instituire a privilegiului imobiliar se cer: nr. de carte funciara, nr. cadastral al
parcelei si actul juridic care justifica cererea: act de dobandire/constituire/radiere a unui drept real imobiliar. De unde pot obtine aceste data in afara de OCPI? De unde pot stii daca apartamentul x are sau nu are cadastru? Multumesc,
Răspuns la discuția Aflare identitate proprietar
Multumesc!
Buna seara, Carei institutii ar trebui sa ne adresam pentru a afla identitatea unui proprietar al unui apartament din blocul nostru(sector 6)? In respectivul apartament stau doua persoana cu chirie(presupunem ca fara un contract de chirie incheiat legal), care afirma ca nu cunosc datele de contact ale proprietarului si ca ei platesc unei terte persoane/sau direct intr-un cont). Din cate am reusit sa aflam proprietarii ar fi plecati din tara de cativa ani. Problema este ca respectivii chiriasi au ajuns sa aibe restante la intretinere(deci nu au nici un interes sa ne ajute cu informatii) si ..nu stim pe cine sa actionam in judecata! :( Multumesc,