avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Comisie de receptie calitativa si cantitativa si ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Comisie de receptie calitativa si cantitativa si Proces verbal de receptie mijloace fixe

Buna ziua

Va rog sa-mi spuneti care sunt atributiile unei comisii de receptie, intr-o institutie publica, si daca modelul de proces verbal de receptie prevazut in legislatie - (Cod 14-2-5) (care este adaptat pentru lucrari de investitii), poate fi adaptat (doar) pentru receptia mijloacelor fixe. La ce categorii de intrari in gestiune este necesar a se intocmi un proces verbal de receptie, si unde este suficienta intocmirea unui NIR. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:39, 6 Ianuarie 2016
Comisia de recepţie verifică cantitativ şi calitativ bunurile care intră în instituție.
Rezultatele verificărilor calităţii şi cantităţii bunurilor se consemnează în nota de recepţie/proces verbal de recepție..
Verificarea cantitativă se face prin cântărire, măsurare sau numărare.
Verificarea calitativă constă în determinarea proprietăţilor şi caracteristicilor bunurilor primite, pentru a stabili dacă sunt conforme cu cele prevăzute în contract.

Bunurile de natura stocurilor se introduc în gestiune, întocmindu-se nota de intrare-recepţie
Gestionarul înregistrează în fişele de magazie pentru fiecare reper mișcările, corespunzător operaţiilor efectuate, astfel încât zilnic să se poată cunoaşte stocul existent.


Potrivit ordinului 3512(pag 31-32), procesul-verbal de recepție- cod 14-2-5, este folosit pentru recepția mijloacelor fixe independente:

[ link extern ]

"procesul-verbal de recepție (cod 14-2-5) se întocmește pentru mijloacele fixe
independente care nu necesită montaj și nici probe tehnologice (...), acestea
considerându-se puse în funcțiune la data achiziționării lor;
...
Se întocmește de către secretarul comisiei numite pentru recepționarea obiectivului de
investiții, în prezența membrilor comisiei care este formată din: președinte, specialiști consultanți, asistenți la recepție

Pentru obiectivele de investiții care necesită montaj fără probe tehnologice se folosește procesul-verbal de recepție cod 14-2-5/a= proces-verbal de recepție provizorie

Pentru obiectivele de investiții care necesită montaj și probe tehnologice se folosește 14-2-5/b=proces-verbal de punere în funcțiune



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de punere in functiune filica filica mai este necesar intocmirea procesului verbal de punere in finctiune a unui obiectiv de investitii pentru care s-a intocmit proces verbal de receptie la ... (vezi toată discuția)
Receptie de soft caruceru caruceru care este legislatia prin care se receptioneaza programe ,aplicatii informatice(soft-uri) (vezi toată discuția)
Decizie comisie de receptie a mijloacelor fixe lyz_beth81 lyz_beth81 Buna! Imi poate trimite cineva un model de Decizie de numire a Comisiei de receptie si punere in functiune a mijloacelor fixe achizitionate de societate? (vezi toată discuția)