avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general receptie de soft
Discuție deschisă în Contabilitate în general

receptie de soft

care este legislatia prin care se receptioneaza programe ,aplicatii informatice(soft-uri)
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 19:37, 13 Decembrie 2010
Intrebarea este generala.
Conform Legii nr. 15 din 24 martie 1994, republicată, art. 3:
Sunt considerate mijloace fixe obiectul sau complexul de obiecte ce se utilizează ca atare şi îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) are o valoare de intrare mai mare decât limita stabilită prin hotărâre a Guvernului. Aceasta valoare poate fi actualizată anual, în funcţie de indicele de inflaţie;
b) are o durata normală de utilizare mai mare de un an.
ART. 14
Programele informatice create de agentul economic sau achiziţionate de la terţi se amortizeaza în funcţie de durata probabila de utilizare, care nu poate depăşi o perioada de 5 ani.

Referitor contabilitatea mijloacelor fixe, la receptia acestora si implicit a programelor informatice, se aplica prevederile ORDIN nr. 3.512 din 27 noiembrie 2008 privind documentele financiar-contabile, publicat in M.OF. nr. 870 din 23 decembrie 2008

PROCES-VERBAL DE RECEPŢIE (Cod 14-2-5)
1. Serveşte ca:
- document de înregistrare în evidenţa operativă şi în contabilitate;
- document de consemnare a stadiului în care se află obiectivul de investiţii;
- document de apreciere a calităţii lucrărilor privind obiectivul de investiţii;
- document de aprobare a recepţiei (cod 14-2-5);
2. Se întocmeşte în trei exemplare, la data punerii în funcţiune a mijlocului fix, astfel:
- procesul-verbal de recepţie (cod 14-2-5) se întocmeşte pentru mijloacele fixe indepedente care nu necesită montaj şi nici probe tehnologice (utilaje pentru intervenţie, unelte, accesorii de producţie, mijloace de transport auto, animale etc.), acestea considerându-se puse în funcţiune la data achiziţionării lor;
Se întocmeşte de către secretarul comisiei numite pentru recepţionarea obiectivului de investiţii, în prezenţa membrilor comisiei care este formată din: preşedinte, specialişti-consultanţi, asistenţi la recepţie.
3. Circulă:
- la persoanele care fac parte din comisie (exemplarele 1, 2 şi 3);
- la compartimentul care efectuează operaţiunea de control financiar preventiv (exemplarul 2);
- la compartimentul financiar-contabil pentru verificarea şi înregistrarea procesului verbal de recepţie (exemplarele 2 şi 3).
4. Se arhivează:
La furnizor (antreprenor):
- la compartimentul financiar-contabil (exemplarele 2 şi 3).
La beneficiar:
- la compartimentul financiar-contabil (exemplarul 1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de punere in functiune filica filica mai este necesar intocmirea procesului verbal de punere in finctiune a unui obiectiv de investitii pentru care s-a intocmit proces verbal de receptie la ... (vezi toată discuția)
Nota de rebut/pv casare teiu teiu situatie: in cazul in care un container prezinta defecte majore sau se distruge ca urmare a manevrarii sau a transportarii dintr-un loc de depozitare in altul ... (vezi toată discuția)
Scoatere din folosinta mijloace fixe emanuela73 emanuela73 ma poate ajuta cineva cu documentatie privind regimul de scoatere din folosinta a mijloacelor fixe? regulile de casare obiecte de inventar?pentru mijloacele ... (vezi toată discuția)