buna ziua. as dori cateva precizari referitoare la contractul de cesiune. in speta o persoana juridica avand administrator unic, in calitate de cedent, incheie un contract de cesiune privind o suma de bani achitata de acea societate ca taxa de prima inmatriculare pt. un autovehicul second hand adus din strainatate. Aceasta societate cedeaza drepturile sale din acea chitanta catre o persoana fizica( ca si cesionar). intrebarea mea este daca , contractul trebuie autentificat sau inregistrat undeva, si daca persoana fizica are drepturi depline fata de suma de bani( daca poate sa actioneze in judecata finantele pt. recuperarea sumei)?
cred ca cel mai bine ar fi sa consulti un avocat bun in materie de drept international comunitar si sa actionezi in instanta Administratia financiara pentru recuperarea totala a sumelor de bani achitate cu titlu de taxa auto de prima inmatriculare, taxa auto,taxa de poluare ....sau cum s-o mai fi chemand acum. ma dau drept exemplu pe mine: in aprilie 2009 am dat in judecata finantele iar in aprilie 2010 am deja sentinta definitiva si irevocabila prin care Administratia Finantelor Publice este obligata sa-mi restituie in intregime taxa perceputa in contradictie cu prevederile Tratatului Uniunii Europene.
ca utilizator nou salut pe toata lumea! as dori cateva precizari vis-a-vis de partea vatamata in cursul urmaririi penale. intrebarea mea ar fi daca organele de urmarire penala sunt obligate sa asigure partii vatamate un aparator( chiar daca aceasta nu solicita)? va multumesc anticipat.