pentru cine ma poate ajuta. am atasat la documente sentinta nr.57 a Tribunalului Prahova .cu toate ca la data cand am inregistrat documentele privind plata taxei de prima inmatriculare, functionarul public a spus ca ma incadrez in prevederile OG.7/2009, drept dovada ca mi-au fost acceptate cererea si documentele respective, ca la emiterea deciziei de calcul sa ma trezesc ca platesc taxa tripla. intrebare: ce trebuie sa fac mai departe?
cred ca cel mai bine ar fi sa consulti un avocat la care sa mergi cu toate documentele, acte de achizitie auto si chitanta de plata la trezorerie.. el va vedea sub incidenta carei legi te incadrezi si ce se poate face..
cred ca cel mai bine ar fi sa consulti un avocat bun in materie de drept international comunitar si sa actionezi in instanta Administratia financiara pentru recuperarea totala a sumelor de bani achitate cu titlu de taxa auto de prima inmatriculare, taxa auto,taxa de poluare ....sau cum s-o mai fi chemand acum. ma dau drept exemplu pe mine: in aprilie 2009 am dat in judecata finantele iar in aprilie 2010 am deja sentinta definitiva si irevocabila prin care Administratia Finantelor Publice este obligata sa-mi restituie in intregime taxa perceputa in contradictie cu prevederile Tratatului Uniunii Europene.
Nu reusesc sa vad sentinta sa va consiliez, poate imi spuneti cum!:D
La noi pe raza Curtii de Apel Alba-Alba , SB, Hunedoara ,dar si Cluj unde ma ocup cu astfel de actiuni nu se restituie taxele platite intre 1iulie 2008-15 decemrie 2008!
Taxa auto
filipandra
cei care au platit taxa auto de prima inmatriculare in 2008-2009 ,dar nu au contestata decizia de calcul a finantelor,o pot face acum,pentru a-si recupera taxa? (vezi toată discuția)