Scuzati-mi va rog ignoranta si ca nu am expus in totalitate situatia mea pentru ca d-voastra sa evaluati corect situatia data! Faptul ca am devenit tinta ironiilor se datoreaza prestatiei jalnice a unuia dintre colegii d-voastra si ca mi-am pus soarta in mainile acestuia! Daca eram bine informat de avocat nu ajungeam sa mai pun intrebari pe acest forum. Nu, pamfletul d-voastra nu mi-a destins fruntea, ci dimpotriva! Am inteles ce spuneti d-voastra si daca partea adversa nu ar fi introdus Apel as fi efectuat plata sultei, dar in conditiile actuale de criza economico-financiara practic imi este imposibil sa mai pot face acest lucru si dupa o viata de om in care am investit toti banii mei in apartamentul disputat risc sa fiu aruncat in strada, bolnav si fara bani! Nu aruncati va rog frumos cu pietre intr-un om cazut la pamant aflat in pragul colapsului! Daca ma puteti ajuta cu un sfat va rog sa o faceti, iar daca nu, va rog sa va pastrati ironiile pentru colegul d-voastra!
Sa inteleg din aceste rationamente ca indiferent de actiunile mele hotararea primei Instante ramane valabila si degeaba mai apelez la Instantele Superioare!In plus trebuia sa imi asum si riscurile, dar nu este corect! In veci nu se va mai ajunge la valorile speculative de piata ale pretului apartamentelor de dinainte de declansarea crizei economice si daca se pastreaza hotararea primei Instante ar fi ca si o pedepsire nemeritata a mea!
Scriam mai inainte ca partea adversa a introdus recurs la Curtea de Apel si insista in continuare pentru acordarea in lotul ei a apartamentului. Din raspunsurile date de d-voastra si o evaluare rapace de catre aceasta a situatiei cred ca se va razgandi! Eu nu ma mai pot "suci", dar partea adversa poate sa faca acest lucru.
Desi dupa lecturarea de catre d-voastra a postarilor mele as putea parea un demon frustrat si "fericit", daca imobilul ii va ramane in lot fostei sotii eu voi fi corect si voi scoate spre vanzare apartamentul impreuna cu ea, fara sa se ajunga la executare silita si ii voi achita exact jumatate din valoarea vanzarii acestuia! Va inteleg solidaritatea feminista si daca am facut scriere despre "descreierarea" acesteia, nu am facut trimitere la altceva decat la lipsa de flexibilitate si imposibilitatea rezolvarii situatiei pe cale amiabila, inca de la inceputul declansarii actiunii, fara procese si fara sa platesc avocati care isi bat joc pur si simplu de clientii lor!
Eu nu caut altceva decat o solutie de iesire din acest impas! Ma puteti ajuta?
Superb raspunsul d-voastra d-na avocat! Am descoperit intamplator acest site "Avocatnet.ro" dand un simplu search pe net, un site deosebit de util pentru noi toti, avocati sau nu! Va multumesc mult pentru altruismul de care dati dovada!
Va multumesc foarte mult d-na avocat cora! Oricum aveam nevoie de un sfat intelept, deoarece nu am facut o Facultate de Drept si nu am experienta d-voastra!
Nu doresc altceva decat ca acest imobil sa nu ajunga sa fie vandut la licitatie!
Cineva imi spunea, dar nu mi-a dat si detaliile necesare, ca exista posibilitatea efectuarii unei anumite tranzactii date in fata Instantei. Ce prevede o astfel de tranzactie si ce costuri implica?
Va multumesc foarte mult pentru "parerea" d-voastra d-le avocat Romascanu! Vina nu este a mea, ci a Tribunalului, prin decizia luata. Impotriva primei hotarari date la Judecatorie, fosta sotie a facut recurs, si da, la acea data era corect sa fac plata sultei in cuantumul stabilit de instanta! Intre timp s-au intamplat multe si piata imobiliara este in blocaj ,iar preturile la apartamente au scazut in mod dramatic! Tribunalul trebuia sa tina cont de noile realitati si cea de-a doua expertiza imobiliara, conforma cu noile realitati, acceptata de chiar acesta si sa nu respinga cele doua apeluri, al meu si al fostei sotii! Nu exista inca o hotarare definitiva in acest sens, deoarece imobilul se afla inca in litigiu si exista pe rol doua recursuri, al meu si al fostei sotii, la Curtea de Apel. O astfel de judecata te astepti sa fie facuta de un judecator ad-hoc la crasma sau colt de strada si nu de magistrati! Unde anume se afla intelepciunea acestei decizii, acea judecata a lui Solomon, cu carpa la ochi si cu balanta in mana? Nu este vorba aici despre nemultumirea mea, ci de ideea de dreptate! Nu cumva este mai degraba vorba de mafia apartamentelor, descoperita si in alte cazuri? Am sesizat oricum procuratura! Apartamentul ar putea foarte bine sa fie vandut la licitatie cu 20.000 de euro si trebuie sa mai dau si bani din buzunar,ca asa au judecat "inteleptii" platiti din banii contribuabililor,desi ei spun ca se autofinanteaza!
Da, "m-am simtit foarte bine", cata vreme am beneficiat de acest apartament si acum ce sa fac, sa ma duc in strada ,ca asa vrea Justitia romana! Ce prostii!
Nu-i nimic! Spuneti ca nu ma pot suci! Hai sa fim seriosi!De data aceasta am sa o fac pe fosta sotie "sa se simta bine" si ii voi ceda ei in lot apartamentul, pentru ca aceasta este si cererea de recurs a dansei, de acordare in lot a apartamentului! Nu am avut cu cine negocia pe cale amiabila si am avut si am de-a face cu o descreierata care vrea 80% din apartament!
Si asa sunt eu destul de afectat! Va multumesc de raspuns ,dar chiar era nevoie de comentariul d-voastra transparent acid? Inteleg, o hotarare poate fi cinica si nu ar fi primul caz de acest gen, dar sunt un om care sufera de o boala incurabila si nu pot fi aruncat in strada la anii mei!
Sunt in proces de partaj! Apelul mi-a fost respins la Tribunal si am facut recurs. Instanta nu a tinut cont de cei doi martori prezentati de mine in Apel,desi au venit cu declaratii clare si importante sub juramant si nici de cea de-a doua expertiza din Apel, motivand cu un motiv hilar, cum ca partile trebuie sa isi asume variatiile de curs valutar si criza imobiliara este ceva temporar! Cea de-a doua expertiza a evaluat apartamentul la o valoare de circulatie cu 20.000 de euro mai mica. Am mai achitat si taxa de timbru de 14 milioane plus plata expertizei.
Presedinta completului de judecata, cea care a dat decizia civila finala nu a participat la dezbaterea pe fond a pricinii si doar unul dintre judecatori a fost prezent doar la 3 termene din cele 12 de judecata. Se poate face caz de acest lucru in recurs?
In mod ciudat( sa nu spun dubios) nu am primit comunicarea deciziei judecatoresti, desi aceasta fusese facuta! Am aflat de acest lucru de la terte persoane! M-am interesat la factorii postali si centrul lor de distributie si am fost pus pe drumuri! Dupa 5 drumuri la Tribunal(dosarul era la Executorii civili, responsabila nu era, dosarul nu era, s.a.m.d.) mi s-a spus ca s-a facut o eroare in cazul meu si nu mi-a fost trimisa comunicarea! Se pate face caz si de acest aspect in recurs?
Procesul de la Tribunal a avut 3 termene pentru cereri, desi nici-una dintre parti nu a facut astfel de cereri si inca alte 6 termene de neprezentare sub diferite pretexte a avocatului partii adverse(avocatul a primit procura de reprezentare din partea fostei sotii)! Adevarul este ca i s-a facut o favoare avocatului partii adverse, personaj politic important, presedintele unei comisii de consilieri din primaria Bacau.
Avocata mea a dat dovada de noncombat! Desi nu avea nimic in comun cu cauza, avocatul partii adverse a facut mare caz de profilul meu moral, incercand sa ma demonizeze si reusind sa ma puna intr-o lumina nefavorabila! Avocata mea nu a luat atitudine, desi i-am sugerat acest lucru si cei 2 judecatori nu l-au intrerupt pe avocatul adversar.
Am vrut sa o fac eu, dar nu stiu daca mi se permite acest lucru si in ce imprejurari. Chiar daca am avocat, dar nu imi convine de pledoaria acestuia, deoarece este slaba sau contine inexactitati sau trebuie sa vin cu completari, cand anume pot lua cuvantul in Instanta si ce legi imi permit acest lucru? (ultimul cuvant, primul cuvant, s.a.m.d.).
Desi a mai fost discutat acest subiect am nelamuriri. Imobilul este un apartament si mi-a fost acordat in lot. Cotele au fost stabilite in parti egale de 50-50%. Valoarea imobilului a fost stabilita inainte de perioada de criza. Spre exemplu, trebuie sa ii platesc ca si sulta fostei sotii 42.000 de euro, bani pe care nu ii am si chiar daca i-as avea nu i-as plati niciodata,deoarece nu este corect si valoarea apartamentului a scazut in mod dramatic.La o simulare de vanzare nu am obtinut mai mult de 45.000 de euro pe apartament, deci la modul cum s-a pus problema mai inainte, cu executare silita si apartament scos la licitatie ar trebui sa mai scot bani din buzunar si as ramane fara niciun ban!
Intrebare:
Se ia in calcul , in cazul licitatiei si executarii silite, cota parte de 50-50 % sau valoarea sultei stabilite de instanta? Cu alte cuvinte, daca apartamentul ar fi vandut la licitatie cu 50.000 de euro, mi se cuvin 25.000 euro si 25.000 euro fosta sotie sau trebuie sa ii dau 42.000 de euro si eu raman cu 8.000 de euro?
Sunt in proces de partaj! Apelul mi-a fost respins la Tribunal si am facut recurs. Instanta nu a tinut cont de cei doi martori prezentati de mine in Apel,desi au venit cu declaratii importante sub juramant si nici de cea de-a doua expertiza din Apel, motivand cu un motiv hilar, cum ca partile trebuie sa isi asume variatiile de curs valutar si criza imobiliara este ceva temporar! Cea de-a doua expertiza a avaluat apartamentul la o valoare de circulatie cu 20.000 de euro mai mica.Am mai achitat si taxa de timbru de 14 milioane plus plata expertizei.
Presedinta completului de judecata, cea care a dat decizia civila finala nu a participat la dezbaterea pe fond a pricinii si doar unul dintre judecatori a fost prezent doar la 3 termene din cele 12 de judecata. Se poate face caz de acest lucru in recurs?
In mod ciudat( sa nu spun dubios) nu am primit comunicarea deciziei judecatoresti, desi aceasta fusese facuta! Am aflat de acest lucru de la terte persoane! M-am interesat la factorii postali si centrul lor de distributie si am fost pus pe drumuri! Dupa 5 drumuri la Tribunal( dosarul era la Executorii civili, responsabila nu era, dosarul nu era, s.a.m.d.) mi s-a spus ca s-a facut o eroare in cazul meu si nu mi-a fost trimisa comunicarea! Se pate face caz si de acest aspect in recurs?
Procesul de la Tribunal a avut 3 termene pentru cereri, desi nici-una dintre parti nu a facut astfel de cereri! Adevarul este ca i s-a facut o favoare avocatului partii adverse, personaj politic si cu functie de raspundere, presedintele unei comisii de consilieri din primaria Bacau.
Avocata mea a dat dovada de noncombat! Desi nu avea nimic in comun cu cauza, avocatul partii adverse a facut mare caz de profilul meu moral, desi nu avea nimic in comun cu cauza, incercand sa ma demonizeze si reusind sa ma puna intr-o lumina nefavorabila! Avocata mea nu a luat atitudine ,desi i-am sugerat acest lucru si cei 2 judecatori nu l-au intrerupt pe avocatul adversar.
Am vrut sa o fac eu, dar nu stiu daca mi se permite acest lucru si in ce imprejurari. Chiar daca am avocat, cand anume pot lua cuvantul in Instanta, venind in completarea avocatului, daca am de facut precizari si ce legi imi permit acest lucru? (ultimul cuvant, primul cuvant, s.a.m.d.).