avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj imobiliar_sulta_proceduri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj imobiliar_sulta_proceduri

Sunt in proces de partaj! Apelul mi-a fost respins la Tribunal si am facut recurs. Instanta nu a tinut cont de cei doi martori prezentati de mine in Apel,desi au venit cu declaratii clare si importante sub juramant si nici de cea de-a doua expertiza din Apel, motivand cu un motiv hilar, cum ca partile trebuie sa isi asume variatiile de curs valutar si criza imobiliara este ceva temporar! Cea de-a doua expertiza a evaluat apartamentul la o valoare de circulatie cu 20.000 de euro mai mica. Am mai achitat si taxa de timbru de 14 milioane plus plata expertizei.
Presedinta completului de judecata, cea care a dat decizia civila finala nu a participat la dezbaterea pe fond a pricinii si doar unul dintre judecatori a fost prezent doar la 3 termene din cele 12 de judecata. Se poate face caz de acest lucru in recurs?
In mod ciudat( sa nu spun dubios) nu am primit comunicarea deciziei judecatoresti, desi aceasta fusese facuta! Am aflat de acest lucru de la terte persoane! M-am interesat la factorii postali si centrul lor de distributie si am fost pus pe drumuri! Dupa 5 drumuri la Tribunal(dosarul era la Executorii civili, responsabila nu era, dosarul nu era, s.a.m.d.) mi s-a spus ca s-a facut o eroare in cazul meu si nu mi-a fost trimisa comunicarea! Se pate face caz si de acest aspect in recurs?
Procesul de la Tribunal a avut 3 termene pentru cereri, desi nici-una dintre parti nu a facut astfel de cereri si inca alte 6 termene de neprezentare sub diferite pretexte a avocatului partii adverse(avocatul a primit procura de reprezentare din partea fostei sotii)! Adevarul este ca i s-a facut o favoare avocatului partii adverse, personaj politic important, presedintele unei comisii de consilieri din primaria Bacau.
Avocata mea a dat dovada de noncombat! Desi nu avea nimic in comun cu cauza, avocatul partii adverse a facut mare caz de profilul meu moral, incercand sa ma demonizeze si reusind sa ma puna intr-o lumina nefavorabila! Avocata mea nu a luat atitudine, desi i-am sugerat acest lucru si cei 2 judecatori nu l-au intrerupt pe avocatul adversar.
Am vrut sa o fac eu, dar nu stiu daca mi se permite acest lucru si in ce imprejurari. Chiar daca am avocat, dar nu imi convine de pledoaria acestuia, deoarece este slaba sau contine inexactitati sau trebuie sa vin cu completari, cand anume pot lua cuvantul in Instanta si ce legi imi permit acest lucru? (ultimul cuvant, primul cuvant, s.a.m.d.).
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2010
arnauturex, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:52, 9 Aprilie 2010
Presedinta completului de judecata, cea care a dat decizia civila finala nu a participat la dezbaterea pe fond a pricinii si doar unul dintre judecatori a fost prezent doar la 3 termene din cele 12 de judecata. Se poate face caz de acest lucru in recurs?

Nu.
In mod ciudat( sa nu spun dubios) nu am primit comunicarea deciziei judecatoresti, desi aceasta fusese facuta! Am aflat de acest lucru de la terte persoane! M-am interesat la factorii postali si centrul lor de distributie si am fost pus pe drumuri! Dupa 5 drumuri la Tribunal( dosarul era la Executorii civili, responsabila nu era, dosarul nu era, s.a.m.d.) mi s-a spus ca s-a facut o eroare in cazul meu si nu mi-a fost trimisa comunicarea! Se pate face caz si de acest aspect in recurs?

Termenul de recurs pentru dv. va curge de la data cand veti primi deciyia instantei de apel. Chiar daca ati declarat recurs fara a avea aceasta hotarare, motivarea recursului o puteti face in cele 15 zile de la data comunicarii deciziei pronuntate in apel.
Raspunsul este nu.
Procesul de la Tribunal a avut 3 termene pentru cereri, desi nici-una dintre parti nu a facut astfel de cereri! Adevarul este ca i s-a facut o favoare avocatului partii adverse, personaj politic si cu functie de raspundere, presedintele unei comisii de consilieri din primaria Bacau.
Avocata mea a dat dovada de noncombat! Desi nu avea nimic in comun cu cauza, avocatul partii adverse a facut mare caz de profilul meu moral, desi nu avea nimic in comun cu cauza, incercand sa ma demonizeze si reusind sa ma puna intr-o lumina nefavorabila! Avocata mea nu a luat atitudine ,desi i-am sugerat acest lucru si cei 2 judecatori nu l-au intrerupt pe avocatul adversar.

Ce legatura avea profilul dv. moral intr-un proces de partaj. Moralitatea fostilor soti nu este un criteriu nici de atribuire a bunurilor comune nici de stabilire a unui procent de contributie mai mic la dobandirea acestor bunuri!
Am vrut sa o fac eu, dar nu stiu daca mi se permite acest lucru si in ce imprejurari. Chiar daca am avocat, dar nu imi convine de pledoaria acestuia, deoarece este slaba sau contine inexactitati sau trebuie sa vin cu completari, cand anume pot lua cuvantul in Instanta si ce legi imi permit acest lucru? (ultimul cuvant, primul cuvant, s.a.m.d.).

Daca aveti avocat, nu aveti voie sa vorbiti decat atunci cand sunteti intrebat de instanta.
Daca nu sunteti multumit de prestatia aparatorului ales, il puteti schimba oricand in timpul judecarii cauzei, aducand la cunostinta instantei si a aparatorului, chiar in sedinta de judecata, dupa caz, ca reziliati contractul de asistenta juridica si puteti solicita acordarea unui termen de judecata, daca nu ati mai solicitat in fata acelei instante, pentru angajarea unui alt avocat care sa va apere cu adevarat interesele si drepturile procesuale. ;)
arnauturex a scris:

Desi nu avea nimic in comun cu cauza, avocatul partii adverse a facut mare caz de profilul meu moral, incercand sa ma demonizeze si reusind sa ma puna intr-o lumina nefavorabila! Avocata mea nu a luat atitudine, desi i-am sugerat acest lucru


Bravo ei!
Inseamna ca e un avocat care stie sa faca diferenta intre sala de judecata si ...piata Obor!
Inseamna ca stie si poate sa ramana concentrata pe ceea ce este esential intr-o cauza (profilul moral al partii implicate intr-un partaj nu are nici o relevanta) si ca nu are de ce sa discute pricina pentru care gunoiele aruncate de adversar put urat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs partaj_proceduri arnauturex arnauturex Sunt in proces de partaj! Apelul mi-a fost respins la Tribunal si am facut recurs. Instanta nu a tinut cont de cei doi martori prezentati de mine in Apel,desi ... (vezi toată discuția)
Stimați domni și doamnelor din avocatura , vin cu o rugăminte ... M S 2023 M S 2023 Stimați domni și doamnelor din Avocatura , vin cu o rugăminte și o întrebare , dacă ai pierdut in prima instanța și ai drept de recurs și pierzi ... (vezi toată discuția)
Recurs aflat pe rolul curtii de apel raluca32 raluca32 Buna ziua. Din pacate am ajuns cu cazul meu de partaj bunuri comune la Curtea de Apel Bucuresti und eam luat o prima amanare pana la toamna deoarece avocata ... (vezi toată discuția)