avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stimați domni și doamnelor din Avocatura , vin cu o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Stimați domni și doamnelor din Avocatura , vin cu o rugăminte ...

Stimați domni și doamnelor din Avocatura , vin cu o rugăminte și o întrebare , dacă ai pierdut in prima instanța și ai drept de recurs și pierzi recursul , trebuie sa plătești cheltuieli de Judecată e normal , întrebarea e dacă trebuie sa achiți cheltuieli de Jud ., din prima decizie sau numai din cea dea doua decizie adică după Recurs , deci aici nu sunt lămurit dacă trebuie achitate ambele sume sau numai din ultima decizie , va rog sa ma lămuriti cum e corect și de drept , va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: M S 2023 , utilizator 14:11, 22 Ianuarie 2023
Daca ati pierdut procesul trebuie achitate toate cheltuielile de judecata.
Se achita pentru toate instantele unde s-a judecat.
Este unul din motivele pentru care eu recomand la oameni sa achita mai întâi un onorariu avocatial pentru studiu aprofundat de caz și de abia apoi sa se deschidă procesul.

Se cam deschid procese aiurea si apoi costă mult mai mult sa se achite tot decât ar fi costat un studiu de caz aprofundat pentru o evaluare prealabila.

Este foarte important ca acțiunea sa fie redactată de avocat pentru ca se da o linie directoare procesului și judecatorul poate sa înțeleagă situatia si ce are de făcut în privința administrării probelor.

Scris din București 2023
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Noi am plătit Onorariu Avocatului nostru , e vorba de cheltuieli de judecată adversarilor noștri , aici aș vrea o lămurire dacă ar putea sa ma lămurească cineva , același dosar și același Avocat , in prima instanța și apoi Recursul de drept
Cine pierde procesul plătește cheltuielile celuilalt și în recurs daca depune documente noi.
De pilda, onorariul avocatului părții adverse.
Nu v-a spus avocatul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Deci dacă in prima instanța am pierdut și nu e decizie definitiva și scrie in decizie ca am de plata exemplu 2000 lei cheltuieli de judecat și in timp de 5 zile am dreptul la recurs și in a doua instanța la Recurs pierd din nou și in decizia definitiva vin iar cheltuieli de judecată de 2050 de lei , ma întreb ce suma trebuie sa achit acum ?, 2050 lei sau 4050 de lei , va mulțumesc

Alte discuții în legătură

Avocatul a neglijat să ceară micșorarea cheltuielilor de judecată solicitate de partea adversă. s-a finalizat și recursul, ce se mai poate face în această etapă? lolita45 lolita45 Buna ziua, Am urmatorul caz: acum cativa ani am dat in judecata o banca pentru clauze abuzive intr-un contract de credit. Am pierdut pe fond, la fel si in ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor de judecata ramona_ioana79 ramona_ioana79 Buna ziua, Din pacate sunt \"angajata\" intr-un proces de partaj judiciar in urma decesului tatalui meu. Persoana cu care ma judec a pierdut procesul la ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat exagerat olga2011 olga2011 am pierdut un proces civil pentru daune morale . partea adversa si-a stabilit un onorariu f mare de 6000 ron pe care trebuie sa-l platesc eu . Va ... (vezi toată discuția)