avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariu avocat exagerat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariu avocat exagerat

am pierdut un proces civil pentru daune morale . partea adversa si-a stabilit un onorariu f mare de 6000 ron pe care trebuie sa-l platesc eu . Va intreb este posibil asa ceva nu exista o limita a unul onorariu pentru o intimpinare simpla.. as putea contesta acest lucru[cu sorti de cistig bineinteles? multumesc.
Cel mai recent răspuns: olga2011 , utilizator 07:47, 26 Ianuarie 2014
Buna ziua,
Din fericire profesia de avocat a fost si este o profesie libera de la romani incoace.
Onorariile sunt libere si fiecare isi evalueaza munca.
Cei care nu vor sa plateasca onorariul sa-si formuleze singuri actele.
In privinta "simplei intampinari", de ce nu ati formulat-o si sustinut-o dumneavoastra?
Formulati-va si motivati-va singura, in fapt si in drept, contestatia. Nu-i greu, iti trebuie 4 ani de facultate de drept si alti ani de invatatura ca sa stii sa citesti si sa interpretezi un text de lege.
Nu exista asemenea limitari.
Puteti incerca, fara sanse, sa formulati recurs privind cheltuielile dar formulati singur, motivand in fapt si drept, acest recurs. Puteti?
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
scuze ati inteles gresit . e vb de onorariu exagerat al partii adverse nu al avocatului meu. sunt dispusa sa platesc deoarece am pierdut procesul .dar mi se pare enorm . va intreb daca-l pot contesta / multumesc.[repet 6000ron pentru o sedinta si o intimpinare]
Nu exista asemenea limitari.
Puteti incerca, fara sanse, sa formulati recurs privind cheltuielile dar formulati singur, motivand in fapt si drept, acest recurs.
Instanta a dispus prin hotarare sa platiti aceasta suma cu titlu de cheltuieli de judecata? Mai sunteti in termen sa formulati calea de atac?
Da, singura modalitate de contestare ar fi calea de atac.
Instanta superioara ar putea reduce onorariu sub aspectul cheltuielilor de judecata daca aveti noroc.
Conteaza insa multe lucruri.

Daca castigati in calea de atac pe fondul cauzei veti scapa de tot.

Poate ca daca v-ati fi angajat avocat nu ati fi pierdut procesul si avocatul v-ar fi costat mai mult mai putin decat o sa va coste sa platiti avocatul partii adverse...
Ba chiar v-ar fi platit partea adversa avocatul...
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Poate fi contestat un onorariu exagerat? olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti daca pot contesta onorariu unui avocat. In urma unui proces civil am pierdut ,iar cheltuielile partii adverse[pirit] au fost f mare ... (vezi toată discuția)
Stimați domni și doamnelor din avocatura , vin cu o rugăminte ... M S 2023 M S 2023 Stimați domni și doamnelor din Avocatura , vin cu o rugăminte și o întrebare , dacă ai pierdut in prima instanța și ai drept de recurs și pierzi ... (vezi toată discuția)
Reducerea onorariului diana22 diana22 Avand in vedere ca decanul solutioneaza contestatiile privind onorariile, inseamna ca tot el poate dispune reducerea onorariului acordat? sau doar instanta in ... (vezi toată discuția)