avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plata cheltuielilor de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plata cheltuielilor de judecata

Buna ziua,
Din pacate sunt "angajata" intr-un proces de partaj judiciar in urma decesului tatalui meu. Persoana cu care ma judec a pierdut procesul la Judecatorie, a facut Apel, pe care l-a pierdut si pe acesta, iar acum a facut Recurs, ce urmeaza sa se judece. Avocatul partii adverse a scris in cererile de Apel, respectiv Recurs ca:" cere plata cheltuielilor de judecata determinate de prezentul demers judiciar". Vreau sa va intreb ce inseamna asta, in caz ca sa zicem pierdem Recursul, trebuie sa-i platesc cheltuielile de judecata pe care le-a avut (onorarul avocatei+ taxa de timbru) ocazionate de REcurs sau de intregul Proces (Apel + Recurs)? Mentionez ca dupa Apel, el a fost obligat sa-mi plateasca cheltuielile mele (onorarul avocatei.), dar inca nu a platit.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ramona_ioana79 , utilizator 11:58, 4 Martie 2016
Buna ziua,
"prezentul demers judiciar" adica doar de recurs.
Taxele judiciare se stabilesc si se achita pentru fiecare stadiu al procesului in parte.
(daca nu v-a platit, si ati castigat, instanta acordandu-va cheltuieli de judecata, puteti apela la un executor judecatoresc si pe langa ce are de achitat catre dv va plati si onorariul executorului, care de obicei nu-i prea mic :) )
Multumesc frumos de raspuns.
Mai am o intrebare: palata cheltuielilor de judecata daca nu o face am inteles ca trebuie sa apelez la un executor judecatoresc. Eu trebuie sa fac acest demers intr-o anumita perioada de timp? (daca nu o fac in timp util se poate prescrie decizia si sa nu-mi mai primesc banii) sau pot sa o fac oricand?
Multumesc frumos inca o data.
Da, aveti la dispozitie termenul general de prescriptie de 3 ani. (abia dupa acest termen vi se prescrie creanta constand in cheltuieli de judecata datorate de partea adversa)

Toate cele bune!
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimați domni și doamnelor din avocatura , vin cu o rugăminte ... M S 2023 M S 2023 Stimați domni și doamnelor din Avocatura , vin cu o rugăminte și o întrebare , dacă ai pierdut in prima instanța și ai drept de recurs și pierzi ... (vezi toată discuția)
Dosar:"somatie de plata" sau "pretentii" anniela anniela Buna ziua! Intr-un dosar de divort cu fond-apel-recurs, la care nu au fost acordate cheltuieli de judecata, cum se pot obtine acestea? Mai concret: apel si ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de contestatie a contraventiei - cheltuieli de judecata? costels87 costels87 Buna ziua. Daca am depus o contestatie la procesul verbal de contraventie, se ajunge in instanta si pierd, voi fi obligat si la plata cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)