avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Activitate bogdanbratu

Activitate bogdanbratu

Răspuns la discuția Inscriere pe ROL teren
Am fost la directia de taxe si impozite si am depus setul de acte pentru inscrierea pe ROL. Mi au dat termen de solutionare peste o luna de zile. la ridicarea actelor va trebui sa achit si impozitul. De registrul agricol nu mi au spus nimic, desi pe formularul pe care l am completat acolo trebuiau trecute si aceste date insa am lasat spatiu gol. Nu prea am inteles. Terenul este in sectorul 1.
Răspuns la discuția Inscriere pe ROL teren
Multumesc mult! Am spus pentru o luna pentru ca de o luna este dobandit terenul. Ati spus ca trebuie mers la serviciul taxe si impozite si la registrul agricol. Unde merg mai intai? Este acelasi set de acte pentru ambele institutii? la taxe si impozite este neaparat sa mearga titularul sau pot merge si eu, ca imputernicit?
Multumesc anticipat,
Buna ziua. Trebuie sa pregatesc actele pentru vanzarea unui teren si din ce am inteles, trebuie sa inscriu pe ROL acest teren si sa platesc impozitul pe o luna. Ma puteti ajuta cu niste date mai exacte? care este procedura? unde trebuie sa ma duc mai intai?
Răspuns la discuția impozit vanzare apartament
da, este un singur mostenitor.
intrebarea mea este daca trebuie sa am acei bani la semnare. adica e totusi absurd. nu se poate opri aceasta suma din cei 46.000 care se incaseaza?
Buna seara. As dori sa stiu si eu exact cum se calculeaza impozitul pe venit din vanzarea unui apartament dobandit prin mostenire anul acesta cu suma de 46.000 euro si cum si cand se plateste acest impozit.

Multumesc
Răspuns la discuția extras carte funciara
multumesc frumos! totusi, acest extras vine in ajutorul notarului si al cumparatorului, nu? iar onorariul notarului este platit de cumparator. e ciudat ca se taie chitanta pe numele vanzatorului din moment ce vanzatorul depune la notar extrasul de carte funciara de informare.
buna seara! taxa pt extras de carte funciara pentru autentificare, care este scoasa de notar, cine o plateste de fapt: vanzatorul sau cumparatorul? (indiferent daca este la urgenta sau nu)
multumesc
este adevarat, precontractul este incheiat doar pentru promisiunea de vazare/cumparare a imobilului insotit evident de un avans. instarinez imbilul doar in momentul semnarii contractului final/achitarii sumei inscris in precontract.
buna ziua. imi este destul de neclar asa ca va solicit ajutorul. calitatea mea este de vanzator si sunt pe punctul de a incheia un precontract de vanzare cumparare. clientul e posibil sa achite prin credit bancar (sau nu). specific ambele situatii in caz ca e vreo diferenta majora. vreau sa fac totul ca la carte, transparent sa nu aiba nimeni niciun dubiu. am vazut pe forum cateva modele de contract dar intrebarea mea este urm,atoarea: ce acte trebuiesc anexate acestui precontract? imi trebuie ceva de la administratia financiara? trebuie ceva legalizat acum? va rog frumos sa ma ajutati. multumesc anticipat