avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inscriere pe ROL teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inscriere pe ROL teren

Buna ziua. Trebuie sa pregatesc actele pentru vanzarea unui teren si din ce am inteles, trebuie sa inscriu pe ROL acest teren si sa platesc impozitul pe o luna. Ma puteti ajuta cu niste date mai exacte? care este procedura? unde trebuie sa ma duc mai intai?
Cel mai recent răspuns: bogdanbratu , utilizator 16:32, 13 Mai 2010
Pe o luna??? Trebuia sa platit impozit de la data dobandirii actului de proprietate pentru terenul in cauza...:(
Mergeti la serviciul de taxe si impozite locale si la registrul agricol al primariei din localitatea unde este situat terenul, cu 2 randuri de copii xerox ale urmatoarelor documente:
- act proprietate teren;
- act identitate titular drept proprietate;
- certificat de mostenitor (daca este cazul, iar titularul dreptului de proprietate inscris in TP a decedat intre timp);
- copie documentatie cadastru pentru terenul in cauza.
Acolo vi se va da sa completati o declaratie-tip privind luarea in evidentele fiscale a terenului in cauza...
Problema este ca, daca nu ati inscris terenul la fisc pana acum, o sa platiti o amenda pentru depasirea termenului... si nu va fi deloc mica!
Multumesc mult! Am spus pentru o luna pentru ca de o luna este dobandit terenul. Ati spus ca trebuie mers la serviciul taxe si impozite si la registrul agricol. Unde merg mai intai? Este acelasi set de acte pentru ambele institutii? la taxe si impozite este neaparat sa mearga titularul sau pot merge si eu, ca imputernicit?
Multumesc anticipat,
Atat la serviciul de taxe si impozite locale, cat si la registrul agricol, trebuie sa mearga fie titularul, fie o persoana care detine o procura in acest sens. Documentele sunt aceleasi, de aceea v-am sugerati sa aveti doua seturi de copii xerox. Succes!
Am fost la directia de taxe si impozite si am depus setul de acte pentru inscrierea pe ROL. Mi au dat termen de solutionare peste o luna de zile. la ridicarea actelor va trebui sa achit si impozitul. De registrul agricol nu mi au spus nimic, desi pe formularul pe care l am completat acolo trebuiau trecute si aceste date insa am lasat spatiu gol. Nu prea am inteles. Terenul este in sectorul 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate disparea un titlu de prop. din evidentele primariei? Ciurevici Mihai Ciurevici Mihai Buna ziua! Am o mare problema si am nevoie de ajutor de specialitate. Discutam de un titlu de prop. pe numele tatalui meu ,decedat,care avea in propr. o ... (vezi toată discuția)
Actul de identitate pierdut IonMarian1990 IonMarian1990 Buna ziua, In data de 14.09.2011 mi-am pierdut buletinul in orasul Costesti-ARGES...mentionez domiciuliul il am in comuna Barla-ARGES...A doua zi am fost in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gheorghescu gheorghescu Buna ziua Parintii mei au pierdut titlu de proprietate iar la primaria comunei, unde se afla imobilul si terenul, se sustine ca nu se gaseste inregistrarea ... (vezi toată discuția)