buna ziua. imi este destul de neclar asa ca va solicit ajutorul. calitatea mea este de vanzator si sunt pe punctul de a incheia un precontract de vanzare cumparare. clientul e posibil sa achite prin credit bancar (sau nu). specific ambele situatii in caz ca e vreo diferenta majora. vreau sa fac totul ca la carte, transparent sa nu aiba nimeni niciun dubiu. am vazut pe forum cateva modele de contract dar intrebarea mea este urm,atoarea: ce acte trebuiesc anexate acestui precontract? imi trebuie ceva de la administratia financiara? trebuie ceva legalizat acum? va rog frumos sa ma ajutati. multumesc anticipat
Prin antecontractul de vanzare-cumparare nu are loc transmiterea proprietatii ci doar una sau ambele parti promit ca vor cumpara, respectiv ca vor vinde acel bun, obiect al antecontractului. Pentru incheierea acestuia aveti nevoie de actul de proprietate si de un extras cf de informare foarte recent.
Daca veti instraina imobilul, trebuie sa incheiati un contract de vanzare cumparare in forma autentica pentru care aveti nevoie de actul de proprietate asupra imobilului. Notarul va solicita un extras cf de autentificare valabil 2 zile si, redactarea contractului o poate face un avocat sau apelati direct la un notar care are formulare tipizate dar riscati sa semnati un contract cu lacune si apoi sa ajungeti in instanta pentru interpretarea clauzelor sau pentru alte neregularitati de care sa profite un cumparator de rea-credinta.
De asemenea, va recomand ca pretul real sa fie inserat in contract si nu unul fictiv ca, in situatia extrema a anularii contractului, sa nu primiti inapoi o suma mult mai mica decat cea primita ca pret al contractului.
Atentie marita! Va recomand angajarea unui avocat fie pentru redactarea contractului, fie pentru a va asista la semnarea si negocierea contractului la notar in ceea ce priveste clauzele acestuia. ;)
este adevarat, precontractul este incheiat doar pentru promisiunea de vazare/cumparare a imobilului insotit evident de un avans. instarinez imbilul doar in momentul semnarii contractului final/achitarii sumei inscris in precontract.