avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate ancastefan07

Activitate ancastefan07

Inteleg punctul dvs. de vedere, dar in acest caz nu pot fi de acord, din motive proprii.
Nu dorim impacarea in sensul ad literam, dorim doar sa fim lasati in pace sa ne continuam o viata si asa data peste cap. Individul este recidivist, a mai fost inchis tot pentru viol si eliberat pentru buna purtare. In cateva luni facuse din nou 4 victime (considerandu-le doar pe cele care au depus plangere). Probabil ciclul se va repeta. In afara de asta, procesul se tergiverseaza de mai mult de un an, avocatul apararii incercand toate posibilitatile sa-l prelungeasca, inclusiv prin plangere la Curtea Constitutionala si apoi vreo 6 recursuri. In aceste conditii este cam greu de vorbit de etica. Este nedrept, frustrant si extrem de traumatizant, numai si prin simpla obligatie de a raspunde intrebarilor avocatului apararii si de a te prezenta lunar la un proces interminabil. Nu toti avem nervii suficient de tari sa trecem prin asa ceva si fiica mea categoric nu-i are, credeti-ma. Nimeni nu doreste mai mult ca noi, ca parinti, sa fie pedepsit cat mai aspru si sa nu mai poata face si alte victime. Dar nu cu orice pret. Nu este vorba de rusine, ci de trauma si de consecintele unei traume atat de grava.Nu ati vrea sa va vedeti copilul in halul in care a fost fiica noastra multe luni dupa ceea ce s-a intamplat. Si inca nu este ok.
Multumesc oricum pentru interventie.
Am inteles.
Multumesc pentru ajutor.
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Intr-adevar, asa cum spuneti si dvs., procurorul i-a spus fiicei mele, atunci cand a audiat-o, ca isi poate retrage oricand acuzatiile, inainte sau in timpul procesului.
In citatii scrie ca incadrare a faptei doar art. 197 C.p., nu si aliniatul, insa in acest dosar sunt 4 parti vatamate, fiica mea fiind doar una din ele. Din acest motiv presupun ca si daca faptele nu se incadreaza la aliniatele (2) sau (3), actiunea penala va continua.
Daca insa incadrarea faptei este la aliniatele 2 sau 3 ale art 197 C.p. inseamna ca si in situatia retragerii acuzattiilor fiica mea va trebui sa se prezinte la toate infatisarile pentru a fi audiata, sau doar trebuie sa se prezinte o data in fata judecatorului pentru a confirma retragerea acuzatiilor, urmand ca dupa aceea prezenta ei sa nu mai fie necesara, procesul urmandu-si cursul in continuare?
Si cum trebuie sa procedez pentru a solicita prezentarea doar in fata judecatorului, fara a ne afla in aceeasi incapere cu acuzatul, daca este posibil? Mentionez ca nu detinem expertize psihiatrice.
Multumesc inca o data
Buna ziua!
Expun mai jos pe scurt datele problemei cu care ne confruntam si in care am dori un sfat.
Fiica mea, majora, a fost in urma cu un an si jumatate victima unui viol. La momentul respectiv a depus plangere la Politie si a facut expertiza medico-legala. Agresorul, recidivist, a fost prins la scurt timp dupa aceea (avand inca alte trei victime) si arestat. Datorita traumelor foarte mari cauzate de ceea ce s-a intamplat, atunci cand am primit prima citatie pentru infatisarea la proces, cu sprijinul unui domn avocat pe care l-am consultat, am trimis in instanta, cu confirmare de primire, o declaratie notarizata a fiicei noastre de renuntare la acuzatii, deoarece ni s-a explicat ca este singurul mod in care putem evita ca aceasta sa-l mai vada pe agresor, dar ni s-a spus si ca este la latitudinea judecatorului s-o cheme totusi in instanta sa dea declaratia de renuntare la acuzatii. A trecut un an de atunci, timp in care procesul a continuat, acuzatul facand mereu recurs. Citatiile au continuat sa vina la adresa de domiciluiu, unde noi nu mai locuim actualmente, dar o doamna avocat de la tribunalul unde se judeca procesul ne-a spus ca probabil aceasta e procedura, chiar daca ne-am retras acuzatiile si ca nu trebuie sa ne facem griji legat de obligativitatea prezentarii, decat daca apar portareii cu somatie. Pentru ultimele doua infatisari a aparut intr-adevar, pe langa citatiile sosite in cutia postala, un agent de politie, care i-a amenintat pe socrii mei (care locuiesc la adresa noastra de domiciliu), ca daca nu fac ceva sa ne aduca la proces sau sa vina cu procura in locul nostru, vor fi amendati. Sub aceste presiuni ei au semnat de luare la cunostinta, desi noi nu ne aflam in tara si nu putem reveni pana la data urmatoarei infatisari.
Rugamintea mea este sa ne sfatuiti cum trebuie sa procedam, fara a incalca legea, avand in vedere ca, asa cum am spus deja,
nu ne aflam momentan in tara, dar intentionam sa revenim pe la jumatatea lunii august (adica dupa urmatoarea infatisare pentru care am fost citati). Dorinta noastra este sa evitam ca fiica noastra sa il mai vada vreodata pe acel om si in nici un caz sa nu fie nevoita sa raspunda din nou intrebarilor legate de ceea ce s-a intamplat. Va rog sa ma credeti ca aceasta dorinta este extrem de intemeiata si indiferent cat de mult dorim ca agresorul sa fie pedepsit pentru tot raul facut, sanatatea fiicei noastre, deja detul de grav afectata, este mai importanta. Multumesc anticipat.
Buna ziua!
In ce conditii pot obtine statutul de rezident strain in Italia?
Ma intereseaza daca o firma italiana poate angaja un cetatean roman care nu locuieste momentan in Italia, mai exact daca statutul de rezident conditioneaza angajarea.
Multumesc.