avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate beluliviu

Activitate beluliviu

E limpede, dar acest serviciu de care zic eu consta in prestarea unor lucrari de intretinere a sistemului, a softului, inlocuirea unor piese, monitorizarea si ca sa inchei pe fiecare an acest contract e dezavantajos pt mine ca autoritate si deaceea bat eu cu incheierea pe mai multi ani.
Uita-te pe www.e-licitatie.ro si vezi ca s-au mai pus durata de 3 ani, am intalnit si 4 ani, la contract si nu la acord cadru.
Răspuns la discuția Serviciile din anexa 2B
Eu ma refeream la HG 1660/2006 la procentul de 40% din proceduri sa fie on-line si am intrebat daca servicile din anexa 2B se iau in calcul.
Servicile din anexa 2B din OUG 34/2006, intra in sfera achizitilor publice? stiind faptul ca, confo9rm HG 1660/2006 consolidata si revizuita, autoritatea contractanta are obliugatia de a derula electronic 40% din valoarea totală a achiziţiilor publice finalizate de aceasta în cursul anului respectiv, care se pot efectua prin utilizarea mijloacelor electronice, eu ca si autoritate contractanta am obligatia ca din intreaga valoare sa includ si aceste servicii? nu aplic 34 pentru acestea, dar mi se iau in calcul si acestea in valoarea totala a achizitilor publice finaliyate?
Apropo de situatie am discutat astazi cu un domn de la verificarea achizitiilor si m-a raspuns ca in cazul ctr. de servicii sau lucrari cu o durata sa zic de 5 ani, se va face pe structura acordului cadru sau cat mai tangential spre acord si cu o nota justificatiova in care voi enunta situatia si a faptului ca este necesar prelungirea cu inca un an. eu i-am explicat ca doresc sa inchei un contract de achizitie si nu un acord cadru, dar raspunsul dansului a venict cu o inbtrebare de genul: unde il incadrezi in oug 34. Am facut referire la legea 273/2006 cu creditele de angajament, faptul cxa se pot angaja credite multianuale, vb in cazul ctr de servicii pe care l-am amintit mai saptamana trecuta, bla bla bla. Dansul mi-a raspuns ca a aaprut legea inainte de 34. Am vazut in seap www.e-licitatie.ro un contract de servicii ceva de genul serv. de urmarire lucrari bratul borcea, un fel de dirigentie de santier cu o durata de 36 luni. Cred ca am sa merg pe ce mi-ai zis tu Gaina ,scuze nu iti stiu numele, un contract multianual pe 4 ani, ca sa nu ma doara capul.
Mersi mult
Mersi boss, multam fain, ma mai gandisem la o chestie ca sa fie facut serviciu in cadrul Cl si sa concesioneze pe o perioada de.... ani, dar m-am lovit de concesiune si nu este un serviciu de utilitate publica, e vb de un dispecerat camere de luar vederi cu soft cu intretinere camere cu intretinere soft si alte aparate, intretinere fibra optica, deservire cu oameni monitoare, oricum e de anvergura contractul. Ma gandisem la o perioada de 10b ani si aveam nelamuriri.
E vb de un soft si aparatura, nu pot sa-ti zic deocamdata concret, servicii de intretinere si de deservire a acestor aparate, sunt putin mai evaziv si sincer imi cer scuze. Dar am vrut sa stiu daca se poate face pe o perioada de maxim 10 ani. Stiu ca exista in 34 sau ordinul 155 mai prin 2006 sau chiar 2007 o astfel de stipulare si cred ca ar trebui stabilit in ordonanta si contractele multianuale si durata maxima pe care ar trebui sa o aiba un astfel de contract, vezi contractele de curatenie, dezapezire, asfaltare sau intretinere drumuri.....
Vad ca nu vrei sa intelegi, dar in fine mersi de parere, art 28 l-am citit si eu, dar am valoarea, ceea ce ma intereseaza este pe cati ani sau care este perioada maxima a unui contract multianual si vezi ca art 28 face parte din regulile de estimare a valorii contractului si nicidecum ce am intrebat eu. Deci in concluzie am valoarea contractului, dar cum justific perioada de 10 ani pe cat vreau eu sa-l inchei? contractul fiind de prestari servicii.
Gresit invitatia de participare se publica tot in SEAP, numai ca difera pragurile, vezi pragurile in care se aplica licitatia si cererea de oferte. art 124 oug 34/2006 Ce este sub acest prag se aplica cererea de oferte ce este peste se aplica licitatia.
Ok am inteles ce ai zis, dar intrebarea mea este, reformulez, un contract de prestari servicii care doresc a fi multianul, pot sa-l inchei pe o perioada de 10 ani sau 5 ani, nu te gandi la durata in care pot presta eu serviciul sau executa lucrarea, vreau ceva in genul contractelor de deszapezire sau alt contract multianula.
Problema stii care este: faptul ca vine curtea de conturi si iti zice de ce ai incheiat un contract multianual de prestari servicii pe o perioada sa zic de 5 ani? si ce ii raspunzi, ca in OUG 34/2006 nu este stipulat un astfel de articol cu privire la durata contractelor multianuale?