avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Durata contract multianual achiziitii publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Durata contract multianual achiziitii publice

Intrebarea mea este: pot incheia un contract de achizitie publica pe o perioada mai mare de 4 ani? si daca da care este durata maxima a contractului? si daca nu care este motivatia? Contractul este de prestari servicii. belu_liviu@yahoo.com
un contract de achizitie publica nu are o perioada maxima doar acordul cadru nu se poate face pe mai mult de 4 ani. Conteaza termenul de executie. De exemplu o autostrada se poate face in 10 ani in functie de proiectant.Contractul multianual nu are perioada determinata.
Ok am inteles ce ai zis, dar intrebarea mea este, reformulez, un contract de prestari servicii care doresc a fi multianul, pot sa-l inchei pe o perioada de 10 ani sau 5 ani, nu te gandi la durata in care pot presta eu serviciul sau executa lucrarea, vreau ceva in genul contractelor de deszapezire sau alt contract multianula.
Problema stii care este: faptul ca vine curtea de conturi si iti zice de ce ai incheiat un contract multianual de prestari servicii pe o perioada sa zic de 5 ani? si ce ii raspunzi, ca in OUG 34/2006 nu este stipulat un astfel de articol cu privire la durata contractelor multianuale?
OUG 34/2006 la art.28 alin 1 a si b scrie acolo daca citesti bine la valoarea estimata a unui contract de servicii cand nu depaseste 48 de luni sau cand durata contractului nu poate fi determinata sau depaseste 48 de luni... De aici reiese ca durata unui contract de servicii poate fi pe perioada nedeterminata.=D>
Vad ca nu vrei sa intelegi, dar in fine mersi de parere, art 28 l-am citit si eu, dar am valoarea, ceea ce ma intereseaza este pe cati ani sau care este perioada maxima a unui contract multianual si vezi ca art 28 face parte din regulile de estimare a valorii contractului si nicidecum ce am intrebat eu. Deci in concluzie am valoarea contractului, dar cum justific perioada de 10 ani pe cat vreau eu sa-l inchei? contractul fiind de prestari servicii.
Din punctul meu de vedere nu este recomandabila o durata mai mare de 4 ani pt. 1 contract, raportandu-ne la reglementarile acordului cadru. Prin incheierea unui contract pe o durata mare de timp s-ar restrictiona o viitoare concurenta. Ar fi interesant de aflat in ce constau aceste servicii si care ar fi justificarea incheierii unui contract pe o perioada mare de timp.

Alte discuții în legătură

Licitatii iolandaroca iolandaroca Buna ziua, Ma intereseaza legislatia din domeniul licitatiilor, mai exact daca exizta reglementari in care se specifica clar ca institutiile publice sunt ... (vezi toată discuția)
"licitatie multianuala !" ginamangra ginamangra SPETA: O institutie bugetara doreste sa modernizeze un departament dotandu-l cu aparatura diversa insa nu are buget alocat pentru a o achizitiona pe toata ... (vezi toată discuția)
Act aditional seby_red_dogg seby_red_dogg Va rog sa ma ajutati intr-o problema...Din cauza bugetului, contractele la achizitii au fost facute pe o perioada de doar 3 luni si au expirat la sf lunii ... (vezi toată discuția)