avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Durata contract multianual achiziitii publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Durata contract multianual achiziitii publice

Intrebarea mea este: pot incheia un contract de achizitie publica pe o perioada mai mare de 4 ani? si daca da care este durata maxima a contractului? si daca nu care este motivatia? Contractul este de prestari servicii. belu_liviu@yahoo.com
Durata contractului este determinata si de perioada in care este valabila alocatia fondurilor pentru obiectul contractului.
Numai in cazul bugetelor multianuale si in cazul investitiilor multianuale aprobate contractul poate avea durata respectiva. Ori serviciile nu sunt investitii, iar legea Legea nr. 500/2002 este clara -buget anual ( principiul anualitatii cred , daca e corect ), lege care nu permite sa angajezi fonduri publice neprevazute in bugetul aprobat ( infractiune art.71)
Asadar doar acordul cadru va ajuta pe durata de max. 4 ani ( durata poate fi depasita dar pe motive bine intemeiate si aprobate )
Uita-te pe www.e-licitatie.ro si vezi ca s-au mai pus durata de 3 ani, am intalnit si 4 ani, la contract si nu la acord cadru.
Constractele de consultanta la contracte de lucrari al caror indicatori tehnico-economici sunt aprobati prin HG ( si include si valoarea consultatantei) se incheia pe aceiasi durata cu ce=a a contractului de lucrari . Progamul si asigurarea sursei este asigurat de ordonatorul principal de credit prin alocarea pentru fiecare an contractual a sumei necesare in bugetul de cheltuieli ( cu toate ca nici Statul nu respecta regula si vezi art 97 din HG 925 ultim alineat pentru sistari datorate beneficiarului...) Apreciez ca aspectele financiare de derulare a contractelor trebui clarificate inainte de semnare in cazul celor pe o durata mai mare de un an ( bugetar) altfel apar probleme. C A se vedea si art.94 din HG 925 care trimite la Legea nr. 500/2002 privind finantele publice.
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
viorell2004, utilizator
E limpede, dar acest serviciu de care zic eu consta in prestarea unor lucrari de intretinere a sistemului, a softului, inlocuirea unor piese, monitorizarea si ca sa inchei pe fiecare an acest contract e dezavantajos pt mine ca autoritate si deaceea bat eu cu incheierea pe mai multi ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"licitatie multianuala !" ginamangra ginamangra SPETA: O institutie bugetara doreste sa modernizeze un departament dotandu-l cu aparatura diversa insa nu are buget alocat pentru a o achizitiona pe toata ... (vezi toată discuția)
Contract multianual luciad luciad Buna ziua, In urma unei licitatii deschisa a fost atribuit un contract multianual de lucrari. Care este valoarea care va fi prevazuta in contract - ... (vezi toată discuția)
Acord cadru versus licitatie deschisa liliann liliann Pentru un contract de concesiune vrem sa avem un consultant juridic (noi fiind autoritatea publica). Pt prestarea serviciilor de consultanta juridica mi s-a ... (vezi toată discuția)