avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Durata contract multianual achiziitii publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Durata contract multianual achiziitii publice

Intrebarea mea este: pot incheia un contract de achizitie publica pe o perioada mai mare de 4 ani? si daca da care este durata maxima a contractului? si daca nu care este motivatia? Contractul este de prestari servicii. belu_liviu@yahoo.com
E vb de un soft si aparatura, nu pot sa-ti zic deocamdata concret, servicii de intretinere si de deservire a acestor aparate, sunt putin mai evaziv si sincer imi cer scuze. Dar am vrut sa stiu daca se poate face pe o perioada de maxim 10 ani. Stiu ca exista in 34 sau ordinul 155 mai prin 2006 sau chiar 2007 o astfel de stipulare si cred ca ar trebui stabilit in ordonanta si contractele multianuale si durata maxima pe care ar trebui sa o aiba un astfel de contract, vezi contractele de curatenie, dezapezire, asfaltare sau intretinere drumuri.....
Te limitezi la durata maxima a acordului cadru ca sa nu fie nicio suspiciune.
Mersi boss, multam fain, ma mai gandisem la o chestie ca sa fie facut serviciu in cadrul Cl si sa concesioneze pe o perioada de.... ani, dar m-am lovit de concesiune si nu este un serviciu de utilitate publica, e vb de un dispecerat camere de luar vederi cu soft cu intretinere camere cu intretinere soft si alte aparate, intretinere fibra optica, deservire cu oameni monitoare, oricum e de anvergura contractul. Ma gandisem la o perioada de 10b ani si aveam nelamuriri.
Daca lucrarea necesita o asa mare durata in timp, puteti impune un astfel de termen. La estimarea duratei unui contrcat trebuie tinut cont de specificul acelui contract.
Apropo de situatie am discutat astazi cu un domn de la verificarea achizitiilor si m-a raspuns ca in cazul ctr. de servicii sau lucrari cu o durata sa zic de 5 ani, se va face pe structura acordului cadru sau cat mai tangential spre acord si cu o nota justificatiova in care voi enunta situatia si a faptului ca este necesar prelungirea cu inca un an. eu i-am explicat ca doresc sa inchei un contract de achizitie si nu un acord cadru, dar raspunsul dansului a venict cu o inbtrebare de genul: unde il incadrezi in oug 34. Am facut referire la legea 273/2006 cu creditele de angajament, faptul cxa se pot angaja credite multianuale, vb in cazul ctr de servicii pe care l-am amintit mai saptamana trecuta, bla bla bla. Dansul mi-a raspuns ca a aaprut legea inainte de 34. Am vazut in seap www.e-licitatie.ro un contract de servicii ceva de genul serv. de urmarire lucrari bratul borcea, un fel de dirigentie de santier cu o durata de 36 luni. Cred ca am sa merg pe ce mi-ai zis tu Gaina ,scuze nu iti stiu numele, un contract multianual pe 4 ani, ca sa nu ma doara capul.
Mersi mult

Alte discuții în legătură

Licitatii iolandaroca iolandaroca Buna ziua, Ma intereseaza legislatia din domeniul licitatiilor, mai exact daca exizta reglementari in care se specifica clar ca institutiile publice sunt ... (vezi toată discuția)
"licitatie multianuala !" ginamangra ginamangra SPETA: O institutie bugetara doreste sa modernizeze un departament dotandu-l cu aparatura diversa insa nu are buget alocat pentru a o achizitiona pe toata ... (vezi toată discuția)
Act aditional seby_red_dogg seby_red_dogg Va rog sa ma ajutati intr-o problema...Din cauza bugetului, contractele la achizitii au fost facute pe o perioada de doar 3 luni si au expirat la sf lunii ... (vezi toată discuția)