avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Acord cadru versus licitatie deschisa
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Acord cadru versus licitatie deschisa

Pentru un contract de concesiune vrem sa avem un consultant juridic (noi fiind autoritatea publica).
Pt prestarea serviciilor de consultanta juridica mi s-a spun de la directia de achizitii ca e mai bine sa inchei acord cadru dupa care sa inchei contracte subsecvente cand am nevoie, decat un contract prin licitatie deschisa.
Ma interesa care ar fi avantajele unui acord cadru incheiat cu o societate fata de incheierea unui contract de prestare serv.juridice cu aceeasi societate?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 10:46, 12 Aprilie 2010
In primul rand aveti grija daca ceea ce doritii este un serviciu juridic asa cum este precizat in anexa 2 b sau daca este vorba de consultanta. Daca este vorba de un serviciu juridic nu sunteti obligat sa aplicati ordonanta 34 decat daca valoarea estimata depaseste pragurile valorice de la art 57 si atunci doar in privinta documentatie de atribuire si anuntului de atribuire. Diferenta intre un contract si un acord cadru consta in faptul ca acordul cadru reprezinta o intelegere care presupune obligativitatea achizitionarii unei cantitati minime de servicii si ulterior daca mai este necesar, se pot achizitiona si altele pana la pragul maxim stabilit de dvs. Prin incheierea unui contract insa, va obligati sa achizitionati o cantitate fixa de servicii. Daca in momentul in care s-a ivit necesitatea achiztiei stiti in mod clar ce cantitate de servicii achiztionati atunci puteti incheia fara probleme un contract. In schimb, este recomandat acordul cadru.
Multumesc pt raspuns
Am recitit OUG 34 si HG 925 si mai am niste nelamuriri, daca se poate sa ma ajutati, va rog :
-valoarea cumulata pt acordul cadru, cf. ART. 57 lit.a-in cazul meu, trebuie sa fie mai mare decat 125.000 euro, exista si un plafon maxim?
-referitor la pretul unitar acesta poate fi pe 6 luni stabilit, de ex?
-pot sa inchei cate un contract subsecvent pt fiecare an in parte?

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
liliann, utilizator
1-Nu exista niciun preg maxim care sa va oblige sau nu la ceva.
2 - pretul ofertat ramane ferm pe toata durata acordului cadru. acesta poate fi actualizat in functie de anunmiti indici. Regulile de actualizare sunt prevazutte la finalul HG 925.
3 - puteti incheia contracte subsecvente ori de cate ori se iveste necisitate dvs de a beneficia de serviciile scoase la licitatie. Atentie, valoare contractelor subsecvente nu trebuie sa depaseasca val. maxima estimata a acordului cadru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord - cadru vizamali vizamali Am incheiat un acord-cadru de furnizare produse cu valabilitate de 2 ani . Pe perioada de valabilitate a acestui acord cadru nu s-a incheiat niciun contract ... (vezi toată discuția)
Contract subsecvent acord - cadru jaguarxkr jaguarxkr Buna ziua, va rog sa imi precizati daca pot incheia un contract subsecvent pentru prestarea unor servicii pentru 8 luni de zile, in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Contract subsecvent -repartizare cantitati costyilie costyilie sunt pe cale sa inchei un accord-cadru pentru servicii-reparatii auto,iar beneficiarul doreste incheierea de contracte subsecvente pentru fiecare ... (vezi toată discuția)