avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice contract multianual
Discuție deschisă în Achiziţii publice

contract multianual

Buna ziua,

In urma unei licitatii deschisa a fost atribuit un contract multianual de lucrari.
Care este valoarea care va fi prevazuta in contract - valoarea totala sau valoarea aferenta primului an, avand in vedere ca, la data semnarii contractului sunt asigurate numai fondurile aferente primului an.
Teoretic, daca se foloseste a doua varianta, anul urmator executantul, poate sa nu mai sustina oferta initiala si sa nu mai vrea sa incheie contractul la valoarea initiala, desi datorita acesteia a fost declarat castigator si sa prezinte alta oferta de pret. Ce se intampla cu "oferta financiara nu poate fi modificata"?
multumesc


Cel mai recent răspuns: Dragos Sandu , Consilier juridic 16:29, 6 Iulie 2010
la contractele mltianuale se precizeaza in contract valoarea totala a contractului, dar ,se subliniaza concret care este valoarea pentru fiecare an ,pentru a fi acoperita finantarea anuala in bugetul de venituri si cheltuieli al institutiei.
multumesc,
lucia
Contractul multianual nu poate fi incheiat de o institutie de stat, ci numai pe an bugetar . Poate acord-cadru pe maxim 4 ani. Atuinci se trece valoarea acordului-cadru ce toti anii pe cat e valabil acordul cadru. In fiecare contract subsecvent se trece valoarea aferenta fiecaruia.
buna ziua, ma interesează o baza legala la afirmatia pe care ati dat-o cu privire la contractele multianuale.
"Contractul multianual nu poate fi incheiat de o institutie de stat, ci numai pe an bugetar . Poate acord-cadru pe maxim 4 ani. Atuinci se trece valoarea acordului-cadru ce toti anii pe cat e valabil acordul cadru. In fiecare contract subsecvent se trece valoarea aferenta fiecaruia."
va multumesc
- Ce denumire s-a folosit in anuntul de participare la licitatie?
- Contract de lucrari sau Acord - Cadru de lucrari?
- Care a fost valoarea estimata declarata in anunt?
Pornind de la aceste intrebari, puteti face separatia intre valoarea unui contract de lucrari si valoarea unui acord - cadru de lucrari.
In definitiile achizitiilor publice nu este reglementat si termenul de "contract multianual" . Singurul act juridic care poate fi incheiat pentru executia unei lucrari pe o perioada "multianuala" de maxim 4 ani este acordul cadru. - " CAPITOLUL IV
Modalitati speciale de atribuire a contractului de achizitie publica" , art. 142 - art. 150 din OUG 34/2006.
In acordul cadru se precizeaza intreaga valoare a lucrarii, potrivit prevederilor din documentatia de atribuire (a devizului estimativ de lucrari ), pentru intreaga perioada de derulare. In baza acestuia, in fiecare an ulterior, pot fi atribuite contracte subsecvente potrivit sumelor aprobate prin fila de buget.
Daca la licitatie a fost atribuit un contract de lucrari, acesta nu poate fi multianual, deoarece presupune finalizarea la incheierea anului bugetar.
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
Dragos Sandu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord cadru derulat prin comenzi Raluca_G Raluca_G Buna ziua, A derulat cineva un Acord cadru (cu un singur operator economic) prin comenzi (fara contracte subsecvente)? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Acord cadru versus licitatie deschisa liliann liliann Pentru un contract de concesiune vrem sa avem un consultant juridic (noi fiind autoritatea publica). Pt prestarea serviciilor de consultanta juridica mi s-a ... (vezi toată discuția)
Valabilitate - contract prestari servicii in cadrul unei institutii publice danatmr9 danatmr9 Buna ziua! La o autoritate contractanta, pe cat timp pot sa fie maxim incheiate contractele de prestari servicii? De exemplu, un contract de medicina muncii ... (vezi toată discuția)