avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate nicu_nae68

Activitate nicu_nae68

Ambi parinti au decedat (tata in 2005 si mama in luna februarie 2014 ).Suntem 2 mostenitori (copii ).Doar unul dintre noi a deschis succesiunea prin instanta. Decizia definitiva a instantei a fost in anul 2007 fratele meu a fost obligat sa de o sulta de aproxim .645 de mil.pentru mine si mama . In scurt timp voi deschide succesiunea dupa urma mamei in instanta. Intrebarea mea este : 1- imi pot recupera prin instanta sulta ? si 2-ce acte imi sunt necesare pentru a deschide succesiunea dupa urma mamei ? Multumesc,
Va multumesc din suflet pentru informatiile oferite prin raspunsul dumneavoastra si care cred ca imi vor fi de foarte mare ajutor . Cu deosebita stima.
Este foarte adevarat ca lista de intretinere vine cu 1 sau 2 luni mai tarziu, dar cu siguranta intretinerea pe 2 luni nu are cum sa totalizeze nici macar jumatate din suma constituita ca si garantie. 900euro sunt aproape 4000Ron iar intretinerea pe 2 luni ..asa cu bataie poate sa ajunga la max 1200Ron.Va multumesc si ma bucur ca macar cineva imi da si mie putina dreptate.
Nu stiu, dar in contract nu se specifica nimic vis-à-vis de posibilitatea instrainarii apartamentului pe perioada derularii contractului de inchiriere..
Stimate moderator! Eu nu am nici o pretentie fata de nerespectarea preavizului de 30zile ,ci de faptul ca intelegerea vis-à-vis de inchirierea acestui apartament era pe o perioada de minim 10 ani , dar la momentul intocmirii contractului de inchiriere mi sa spus ca inchirierea nu se poate face pe mai mult de 12luni dupa cum se pare ca spunea legea.. In acel moment contractul sa incheiat pe 12luni, urmand ca el sa fie prelungit automat pe perioade de 12 luni ,timp de 10ani daca nu interveneau modificari contractuale..Problema este faptul ca eu plateam mereu chiria anticipat pe urmatoarea luna pana cel mai tarziu 15 ale lunii , ori proprietarul lipsit de cel mai elementar bun simt , ieri pe 14.01.2014 cand l-am anuntat ca I-am virat chiria in cont nu a binevoit sa-mi spuna ca are de gand sa vanda apartamentul in contextul in care la inceputul contractului de inchiriere, mi-a solicitat sa achit chiria pe 3 luni in avans + o garantie pe inca alte 3 luni.Cu alte cuvinte putea sa-mi spuna " nu mai imi da chiriasule banii de chirie ca oricum vand apartamentul si ai la mine o garantie de 3x300 euro " . Ori in acest moment eu trebuie sa mai locuiesc in apartament pana in luna Mai inclusiv, deoarece garantia de 900 euro este stipulata foarte clar in contract, sau proprietarul sa-mi returneze acea garantie. Curios este faptul ca desi scrie negru pe alb in acel contract de suma constituita ca garantie , proprietarul imi spune telefonic azi ca nu este cu nimic dator fata de mine, iar eu trebuie sa evacuez de buna voie apartamentul pana la 01.02.2014 deoarece apartamentul se vinde, ca sa nu ajungem la alte discutii. Si atunci imi permit sa va adresez urmatoarea intrebare : De ce doar proprietarul are foarte multe drepturi iar chiriasul are foarte multe intrebari si dubii?? Va multumesc si va doresc o noapte buna.
Va multumesc , doamnelor cu stima
La pct 7,art 26 ,,Raspunderea partiilor contractante - ,,Pentru nerespectarea oblig.prevazute in contract de catre una dintre parti ,cealalta parte poate solicita denumirea contractului cu un preaviz de 30 de zile ,iar partea in culpa datoreaza celeilalte parti daune -interese
Acel act aditional nu s-a facut,si ici o alta modificare la contractual de inchiriere .
In pct 4 ; Durata contractului de inchiriere ,art.7 ,, prezentul contract se incheie pe o perioada de 12 luni cu incepere data de 6 martie 2011pana la 6 martie 2012 .Dar in art.8 ,, prezentul contract se prelungeste automat in cazul in care s-au respectat toate acordurile din partea partiilor,fara a fi nevoie sa se rescrie ,DOAR in cazul in care se schimba suma (chiria ) !
Solicit sprijinul si ajutorul d-voastra pentru a rezolva aceasta situatie delicata. .In calitate de chirias am un contract de inchiriere pe 1 an (2011) cu proprietarul inregistrat la administratia financiara din Targoviste. In tot acest timp de la semnarea lui si pana-n prezent cu posibilitatea de prelungire a acestuia cu cate 1 an nefiind necesara reinnoirea acestuia daca, nu surveneau modificari contractuale . In contract nu sunt prevazute alte clauze pana la aceasta . data . Din acest moment NU am restante, la utilitati , iar chiria este platita prin virament bancar . toate la zi ( conform cu chitantele ). Astazi ,15 ian.2014 am fost atentionat printr-un SMS (desi proprietarul nu este la prima abatere de acest gen ) de catre o agentie imobiliara ca apartamentul va fi pus la vanzare cu data de 01.02 .2014 !!! . Ce pot face eu in calitate de chirias ,fiind de buna credinta (familie compusa din 5 copii ) si cu platiile la zi ,daca propritarul vinde casa ,atentionandu-ma printr-un SMS ??? .Indrumati-ma, va rog si care sunt pasi, la ce ma pot astepta din partea proprietarului . Ma astept la executare silita sau la un proces de evacuare in instanta .Va rog din inima ,ajutati-ma . Cu stima ,