avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - recuperare sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - recuperare sulta

Ambi parinti au decedat (tata in 2005 si mama in luna februarie 2014 ).Suntem 2 mostenitori (copii ).Doar unul dintre noi a deschis succesiunea prin instanta. Decizia definitiva a instantei a fost in anul 2007 fratele meu a fost obligat sa de o sulta de aproxim .645 de mil.pentru mine si mama . In scurt timp voi deschide succesiunea dupa urma mamei in instanta. Intrebarea mea este : 1- imi pot recupera prin instanta sulta ? si 2-ce acte imi sunt necesare pentru a deschide succesiunea dupa urma mamei ? Multumesc,
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
nicu_nae68, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:47, 21 Octombrie 2014
Daca nu ati facut demersuri in vederea intrarii in posesia sultei cuvenite, s-a prescris dreptul la aciune in acest sens. Cu privire la deschiderea succesiunii dupa mama, aveti nevoie de certificatul de deces in original, CI a dvs, preum si certificatul de nastete si de casatorie, daca este cazul.
De asemenea, sunt necesare acte care atestă averea defunctei, pentru stabilirea masei succesorale:
- acte proprietate a bunurilor imobile: contract vânzare-cumparare/construire, proces verbal de predare-primire a locuinţei; contract de împrumut şi adeverinţa de achitare integrală;
- certificat fiscal eliberat de Administraţia Financiară;
- acte proprietate automobil (talon, carte de identitate);
- carnete C.E.C. ,
- conturi, depozite bancare (extras de cont sau contract de depozit).
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Nu mai puteti pretinde sulta daca au trecut mai mult de 3 ani de la data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire valeriutudor valeriutudor rog frumos sa mi se spuna ce acte imi sunt necesare pt dezbaterea mostenirii,respectiv mama a murit si ca mostenitori sunt eu si tatal meu; multumesc (vezi toată discuția)
Succesiune ella67 ella67 Fosta mea soacra a decedat recent. A avut doi baieti: fostul meu sot (decedat anul trecut) si cumnatul meu. Am un copil de 16 ani cu fostul meu sot (noi am ... (vezi toată discuția)
Demarare succesiune Veronica1974 Veronica1974 buna seara! A-si dori sa fac o taxa de succesiune la notar .Tatal meu a decedat in 2011 si ca mostenitori sunt 2 copii din prima casatorie a tatalui , eu din a ... (vezi toată discuția)