Ambi parinti au decedat (tata in 2005 si mama in luna februarie 2014 ).Suntem 2 mostenitori (copii ).Doar unul dintre noi a deschis succesiunea prin instanta. Decizia definitiva a instantei a fost in anul 2007 fratele meu a fost obligat sa de o sulta de aproxim .645 de mil.pentru mine si mama . In scurt timp voi deschide succesiunea dupa urma mamei in instanta. Intrebarea mea este : 1- imi pot recupera prin instanta sulta ? si 2-ce acte imi sunt necesare pentru a deschide succesiunea dupa urma mamei ? Multumesc,
Daca nu ati facut demersuri in vederea intrarii in posesia sultei cuvenite, s-a prescris dreptul la aciune in acest sens. Cu privire la deschiderea succesiunii dupa mama, aveti nevoie de certificatul de deces in original, CI a dvs, preum si certificatul de nastete si de casatorie, daca este cazul.
De asemenea, sunt necesare acte care atestă averea defunctei, pentru stabilirea masei succesorale:
- acte proprietate a bunurilor imobile: contract vânzare-cumparare/construire, proces verbal de predare-primire a locuinţei; contract de împrumut şi adeverinţa de achitare integrală;
- certificat fiscal eliberat de Administraţia Financiară;
- acte proprietate automobil (talon, carte de identitate);
- carnete C.E.C. ,
- conturi, depozite bancare (extras de cont sau contract de depozit).
Succesiune
ella67
Fosta mea soacra a decedat recent. A avut doi baieti: fostul meu sot (decedat anul trecut) si cumnatul meu. Am un copil de 16 ani cu fostul meu sot (noi am ... (vezi toată discuția)