avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirias vs. proprietar - vanzare apartament in timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirias vs. proprietar - vanzare apartament in timpul perioadei contractuale

Solicit sprijinul si ajutorul d-voastra pentru a rezolva aceasta situatie delicata. .In calitate de chirias am un contract de inchiriere pe 1 an (2011) cu proprietarul inregistrat la administratia financiara din Targoviste. In tot acest timp de la semnarea lui si pana-n prezent cu posibilitatea de prelungire a acestuia cu cate 1 an nefiind necesara reinnoirea acestuia daca, nu surveneau modificari contractuale . In contract nu sunt prevazute alte clauze pana la aceasta . data . Din acest moment NU am restante, la utilitati , iar chiria este platita prin virament bancar . toate la zi ( conform cu chitantele ). Astazi ,15 ian.2014 am fost atentionat printr-un SMS (desi proprietarul nu este la prima abatere de acest gen ) de catre o agentie imobiliara ca apartamentul va fi pus la vanzare cu data de 01.02 .2014 !!! . Ce pot face eu in calitate de chirias ,fiind de buna credinta (familie compusa din 5 copii ) si cu platiile la zi ,daca propritarul vinde casa ,atentionandu-ma printr-un SMS ??? .Indrumati-ma, va rog si care sunt pasi, la ce ma pot astepta din partea proprietarului . Ma astept la executare silita sau la un proces de evacuare in instanta .Va rog din inima ,ajutati-ma . Cu stima ,
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
nicu_nae68, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicu_nae68 , utilizator 15:07, 18 Ianuarie 2014
este foarte important ce prevede contractul pe care il aveti privitor la incetarea lui. In principiu trebuie sa se respecte prevederile codului civil cu privire la locatiune (preaviz de 60 zile) daca nu este altfel stipulat in contract.
Nu va suparati: Dvs ati semnat contractul pe un an in 2011 si sunteti in 2014. Considerati ca aveti dreptul sa stati pana la sfarsitul vietii in acel apartament? Daca nu exista alte clauze este rezonabil sa va atentioneze ca urmeaza sa vanda chiar si printr-un SMS. Probabil ca era mai elegant sa va si sune. Sugerez sa nu va cramponati sa ramaneti in apartament. Incercati sa negociati cu proprietarul sa va lase se gasiti un apartament in care sa va mutati inainte sa vanda. Chiar e singurul apartament din zona?
In conditiile in care initial contractul de locatiune a fost incheiat in 2011 pe perioada de 1 an,in contract ati negociat drepturi si obligatii reciproce,clauze reziliere ,modalitatea solutionare eventuale litigii?
Daca nu exista document care sa ateste conventia intre parti referitor la inchiriere,respectiv act aditional parte integranta la contractul initial,locatorul poate invoca folosirea si ocuparea spatiului fara forme legale
Incercati solutionare amiabila cu locatorul sau analizati oportunitatea gasirii altui spatiu
In pct 4 ; Durata contractului de inchiriere ,art.7 ,, prezentul contract se incheie pe o perioada de 12 luni cu incepere data de 6 martie 2011pana la 6 martie 2012 .Dar in art.8 ,, prezentul contract se prelungeste automat in cazul in care s-au respectat toate acordurile din partea partiilor,fara a fi nevoie sa se rescrie ,DOAR in cazul in care se schimba suma (chiria ) !
Acel act aditional nu s-a facut,si ici o alta modificare la contractual de inchiriere .

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere spatiu comercial CristinaBarbu84 CristinaBarbu84 Buna dimineata! Tatal meu a inchiriat un spatiu comercial pe o perioada de 2 ani - el fiind proprietarul - din diverse motive s-a hotarat sa il vanda, ... (vezi toată discuția)
Chirias vs probleme create de proprietar nicu_nae68 nicu_nae68 Buna seara tuturor utilizatorilor acestui site. Am mare nevoie de sprijinul si ajutorul dumneavoastra pentru rezolvarea unei probleme intre mine pe ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)