Sotul meu, care este asociat(alaturi de mine la firma), dar care este si salariat cu CIM la alta firma, este obligat si el la aceasta declaratie de asigurare?
Va rog sa-mi spuneti si mie cum trebuie sa procedez.
Am o firma infiintata in oct 2009.
Pana in decembrie 2009 firma nu-si incepuse activitatea (abia de 2 luni am deschis pct lucru).
In aceasta situatie, platesc impozit minim acum, pt primul trimestru al lui 2010?
Va multumesc foarte mult pr raspuns.
Am inteles cum stau lucrurile in privinta indemnizatiei pt CCC.
Referitor la "Declaratia de asigurare sociala in calitate de asociat" , am gasit pe site-ul Casei Pensii urmatorul text:
"Persoanele prevazute in Legea nr. 19/2000 la art. 5, alin. 1, pct. IV sau V sunt obligate sa depuna declaratia de asigurare (anexa 4) la casa teritoriala de pensii in raza careia au domiciliul, in termen de 30 de zile de la indeplinirea
conditiilor. Sunt exceptate de la obligativitatea depunerii declaratiei de asigurare persoanele care beneficiaza de una din categoriile de pensii prevazute de Legea nr.19/2000 sau daca se regasesc in situatiile prevazute la art. 5, alin. 1, punctele I, II si III. "
Sa inteleg ca eu sunt obligata sa inchei aceasta "Declaratia de asigurare sociala in calitate de asociat"? Firma noastra (unde sunt asociat impreuna cu sotul) este infiintata la sf anului 2009, iar punct de lucru l-am deschis doar de 2 luni, asadar nu avem deocamdata nici un fel de venit de la firma.
Va rog foarte mult sa ma sfatuiti cum este mai bine sa procedez.
In data de 2aprilie2010 mi-am incheiat CIM la locul de munca pe care-l aveam.
In acest moment nu sunt angajata nicaieri, sunt doar asociat impreuna cu sotul meu la firma noastra.
Ne dorim un copil in viitorul apropiat si, pt a avea continuitate si a beneficia de indemnizatie, vreau sa-mi platesc singura asigurarea la Casa de Pensii.
Un prieten mi-a spus ca exista posibilitatea de a ma asigura pe “declaratie de asigurare in calitate de asociat”. Exista asa ceva? Cum trebuie sa procedez?