Pe decizia initiala de pensie de invaliditate din 19.04.2006 (grad III; capacitate de munca redusa la jumatate) se regasesc urmatoarele date:
- sex: F - nascuta la data de 22.05.1954
- stagiu complet de cotizare: 29 ani 6 luni
- total stagiu de cotizare realizat: 24 ani 8 luni 24 zile (din care in conditii normale 24 ani 8 luni 15 zile)
- stagiu asimilat (alte drepturi asig. soc.): 0 ani 0 luni 9 zile
- stagiu potential: 4 ani 9 luni 6 zile
As vrea sa stiu daca perioada de pensie de invaliditate poate fi considerata stagiu asimilat de cotizare, cum se calculeaza acest stagiu asimilat si care ar fi atunci varsta de pensionare pentru limita de varsta. Si daca conteaza ca ma trei copii.
Va rog un raspuns la urmatoarea problema: eu tin masina intr-un garaj care nu este proprietatea mea. Cel care a construit garajul a vandut casa, iar celor care au cumparat-o li s-a spus ca nu este inclus si garajul in pret (ceea ce nu stiu insa este daca acest lucru este mentionat in contractul de vanzare-cumparare al casei sau in alt document). Proprietarul initial a spus ca garajul a ramas in proprietatea lui, iar eu am inchiriat acel garaj, dar fara acte legale (intrucat la randul sau proprietarul initial a construit acel garaj fara acte legale) ci doar verbal, iar eu platesc o chirie lunara. Actuali proprietari au batut apropouri ca ar trebui sa le platesc si lor chirie intrucat spun ei ca garajul este pe pamantul lor. Normal ca am refuzat si i-am rugat sa-si clarifice legal problema cu fostul proprietar (pe mine nu ma intereseaza proprietatea acelui garaj) si sa ma anunte de rezultat: platesc chirie celui care dovedeste proprietatea cu acte si bineinteles daca este de acord sa inchirieze sau imi scot masina. La rugamintea mea ei nu au dat curs rezolvarii problemei si au inceput sa ma deranjeze pe mine, in sensul ca oricine vine cu masina in vizita la ei o parcheaza in fata garajului, bolcandu-mi accesul, iar acest lucru se intampla foarte des. As vrea sa stiu daca in acest caz sunt indreptatita sa fac reclamatie la politie in baza codului rutier, sau carei alte intitutii competente ma pot adresa.
Ma confrunt cu urmatoarea problema: am un angajat caruia la data de 01.04.2010 i-a expirat concediul pentru cresterea copilului si nu s-a prezentat la serviciu. Am vorbit cu cei de la ITM si mi-au spus sa-i trimit prin posta o instiintare cu privire la aceasta situatie, sa-l chem sa clarificam situatia si daca nu se prezita sa-i desfac contractul de munca. Atat. Si daca el nu se prezinta, eu in baza carui articol ii desfac contractul? Si in plus, normal ar fi ca mai intai sa-i fac o decizie de reincadrare, dar nu exista o cerere de reincadrare.
Eu ma gandisem sa-i fac decizia de reincadrare (chiar si fara cerere, doar pe baza faptului ca expira concediu pentru cresterea copilului) si apoi desfacerea contractului disiplinar (pentru nemotivate), dar nu stiu daca este bine sa procedez asa.
Va rog sa imi spuneti daca aveti informatii despre cum as putea proceda intr-o astfel de situatie.
Va multumesc anticipat!