avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reincadrare in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reincadrare in munca

Buna seara,

Ma confrunt cu urmatoarea problema: am un angajat caruia la data de 01.04.2010 i-a expirat concediul pentru cresterea copilului si nu s-a prezentat la serviciu. Am vorbit cu cei de la ITM si mi-au spus sa-i trimit prin posta o instiintare cu privire la aceasta situatie, sa-l chem sa clarificam situatia si daca nu se prezita sa-i desfac contractul de munca. Atat. Si daca el nu se prezinta, eu in baza carui articol ii desfac contractul? Si in plus, normal ar fi ca mai intai sa-i fac o decizie de reincadrare, dar nu exista o cerere de reincadrare.
Eu ma gandisem sa-i fac decizia de reincadrare (chiar si fara cerere, doar pe baza faptului ca expira concediu pentru cresterea copilului) si apoi desfacerea contractului disiplinar (pentru nemotivate), dar nu stiu daca este bine sa procedez asa.
Va rog sa imi spuneti daca aveti informatii despre cum as putea proceda intr-o astfel de situatie.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 9 Aprilie 2010
Dvs. trebuie sa constituiti o comisie disciplinara, faceti o cercetare disciplinara prealabila, i-l instiintati pe salariat printr-un convocator cu minim 5 zile , apoi in urma deliberarii puteti sa-i desfaceti CIM disciplinar pentru absente nemotivate cu art. 61 a) coroborat cu art. 264 f ) din Codul Muncii.
1. Incercati sa luati legatura cu acea persoana pentru a clarifica situatia raporturilor de munca.
2. In caz de refuz, constituiti o comisie de cercetare disciplinara si trimiteti o convocare in scris salariatului cercetat, cu cel putin 5 zile lucratoare inainte. Convocarea va indica cel putin motivul, data, ora si locul intrevederii.
3. Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute de mai sus fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile., inclusiv desfacerea disciplinara a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate vasilelacramioara vasilelacramioara buna seara, va rog frumos, sa ma lamureasca si pe mine cineva ca am urmatoarea situatie , un salariat lipseste de pe data de 10.05.2011 si nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Absente comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara , Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)
Care este procesul pentru desfacerea contractului de munca cu litera a? Anddy Anddy Buna ziua, Imi puteti spune care este procesul de desfacere al contractului de munca cu litera a? In cat timp de la demisie se poate face? Se poate ca ... (vezi toată discuția)