avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este procesul pentru desfacerea contractului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este procesul pentru desfacerea contractului de munca cu litera a?

Buna ziua,

Imi puteti spune care este procesul de desfacere al contractului de munca cu litera a? In cat timp de la demisie se poate face? Se poate ca fostul angajator sa imi desfaca contractul de munca fara ca eu sa fiu anuntata? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 15:28, 3 Iunie 2010
Poate, in cazul in care nu ati desfasurat perioada de preaviz de maxim 15 zile calendaristice, va incheie CIM cu art.61(a) coroborat cu art.264(f) din CM disciplinar pentru absente nemotivate, dupa o cercetare prealabila.
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane
Va multumesc pentru raspuns! Cine face aceasta cercetare? Un reprezentant ITM? In cazul in care mi se desface contractul de munca in acest fel nu trebuie sa primesc o notificare din partea ITM sau a angajatorului?
Cercetarea se face din partea angajatorului, se numeste o comisie din minim 3 membri, va cheama la o convocare sa va intrebe de ce n-ati respectat preavizul.
Din partea angajatorului primiti un convocator.

ART. 267 (1) Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsura, cu excepţia celei prevăzute la art. 264 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
(2) În vederea desfăşurării cercetării disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat în scris de persoana imputernicita de către angajator sa realizeze cercetarea, precizându-se obiectul, data, ora şi locul intrevederii.
(3) Neprezentarea salariatului la convocarea facuta în condiţiile prevăzute la alin. (2) fără un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispună sancţionarea, fără efectuarea cercetării disciplinare prealabile.
(4) În cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze şi sa susţină toate apărările în favoarea sa şi sa ofere persoanei împuternicite sa realizeze cercetarea toate probele şi motivatiile pe care le considera necesare, precum şi dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare de preaviz mariai mariai Buna ziua, Am un coleg care si-a dat demisia si nu a mai stat sa isi faca preavizul, a plecat pur si simplu de la munca. Am incercat sa il contactam prin ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim-ului in baza absentelor nemotivate delia25 delia25 Buna ziua! La cate absente nemotivate se poate desface contractul de munca si care este procedura? Multumesc (vezi toată discuția)
Absente nemotivate vasilelacramioara vasilelacramioara buna seara, va rog frumos, sa ma lamureasca si pe mine cineva ca am urmatoarea situatie , un salariat lipseste de pe data de 10.05.2011 si nu poate fi ... (vezi toată discuția)