avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NERESPECTARE DE PREAVIZ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NERESPECTARE DE PREAVIZ

Buna ziua,
Am un coleg care si-a dat demisia si nu a mai stat sa isi faca preavizul, a plecat pur si simplu de la munca.
Am incercat sa il contactam prin sms, telefon dar evident ca nu ne mai raspunde.
Cum ii inchidem contractul de munca?
Nu vreau sa astept sa treaca perioada de preaviz si sa il inchid prin demisie.
As vrea sa il inchidem pentru absente nemotivate dar nu stiu ce presupune asta din pdv al actelor ce trebuie facut.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: jondoe1 , utilizator 13:02, 17 Ianuarie 2011
Art. 267. [cercetarea disciplinară] CODUL MUNCII
(1) Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia celei prevăzute la art. 264 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
(2) În vederea desfăşurării cercetării disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat în scris de persoana împuternicită de către angajator să realizeze cercetarea, precizându-se obiectul, data, ora şi locul întrevederii.
(3) Neprezentarea salariatului la convocarea făcută în condiţiile prevăzute la alin. (2) fără un motiv obiectiv dă dreptul angajatorului să dispună sancţionarea, fără efectuarea cercetării disciplinare prealabile.
(4) În cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să formuleze şi să susţină toate apărările în favoarea sa şi să ofere persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele şi motivaţiile pe care le consideră necesare, precum şi dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este.
formeaza comisia de cercetare disciplinara si convoaca persoana prin scrisoare cu confirmare de primire sa se prezinte la cercetarea disciplinara,daca nu vine desfaci contractul de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procesul pentru desfacerea contractului de munca cu litera a? Anddy Anddy Buna ziua, Imi puteti spune care este procesul de desfacere al contractului de munca cu litera a? In cat timp de la demisie se poate face? Se poate ca ... (vezi toată discuția)
Preaviz Elena714 Elena714 În cazul în care salariatul are deja 90 de zile lucrătoare, respectiv își dă demisia și nu poate sta perioada de preaviz. Care sunt consecințele ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim-ului in baza absentelor nemotivate delia25 delia25 Buna ziua! La cate absente nemotivate se poate desface contractul de munca si care este procedura? Multumesc (vezi toată discuția)