avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acces garaj
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acces garaj

Buna ziua,

Va rog un raspuns la urmatoarea problema: eu tin masina intr-un garaj care nu este proprietatea mea. Cel care a construit garajul a vandut casa, iar celor care au cumparat-o li s-a spus ca nu este inclus si garajul in pret (ceea ce nu stiu insa este daca acest lucru este mentionat in contractul de vanzare-cumparare al casei sau in alt document). Proprietarul initial a spus ca garajul a ramas in proprietatea lui, iar eu am inchiriat acel garaj, dar fara acte legale (intrucat la randul sau proprietarul initial a construit acel garaj fara acte legale) ci doar verbal, iar eu platesc o chirie lunara. Actuali proprietari au batut apropouri ca ar trebui sa le platesc si lor chirie intrucat spun ei ca garajul este pe pamantul lor. Normal ca am refuzat si i-am rugat sa-si clarifice legal problema cu fostul proprietar (pe mine nu ma intereseaza proprietatea acelui garaj) si sa ma anunte de rezultat: platesc chirie celui care dovedeste proprietatea cu acte si bineinteles daca este de acord sa inchirieze sau imi scot masina. La rugamintea mea ei nu au dat curs rezolvarii problemei si au inceput sa ma deranjeze pe mine, in sensul ca oricine vine cu masina in vizita la ei o parcheaza in fata garajului, bolcandu-mi accesul, iar acest lucru se intampla foarte des. As vrea sa stiu daca in acest caz sunt indreptatita sa fac reclamatie la politie in baza codului rutier, sau carei alte intitutii competente ma pot adresa.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: lilyka , utilizator 11:31, 4 August 2010
unde nu sunt acte clare, politistii nu se amesteca, dar ii puteti anunta, ca sa vedeti ce masuri ar lua. poate atat, sa intervina si sa roage proprietarul masinii parcate in fata garajului, sa-si dea masina de acolo pana intrati/iesiti dvs din garaj, astfel incat sa fie evitat un conflict.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie Marcel 1966 Marcel 1966 Buna ziua Ma numesc Cotirta Marcel si v-am transmis acest mesaj ca urmare a accesului sitt-ului avocat.ro Locuiesc in Bucuresti intr-un complex privat si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , am citit si tot citit si nu inteleg ...detin un garaj ... GEORGETA25 GEORGETA25 Buna ziua , am citit si tot citit si nu inteleg ...detin un garaj in chirie de la primarie ptr care imi platesc taxele , respectiv impozitul . De foarte multe ... (vezi toată discuția)
Parcare in dreptul unui teren proprietate privata dianaozdal dianaozdal Am urmatoarea problema: ne-am mutat de curand intr-un complex rezidential din Voluntari si avem probleme cu un vecin care insista sa-si parcheze masina in ... (vezi toată discuția)