avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate dax665

Activitate dax665

Buna ziua,

In august 2007, am incheiat un contract de leasing pentru un autoturism achizitionat pe firma proprie.
In acest an, din cauza problemelor financiare, am solicitat printr-o adresa la Motoractive leasing, rezilierea contractului ca urmare a intrarii firmai in incapacitate de plata, nemaiputand duce la bun sfarsit acest contract.
Firma de leasing, refuza sa rezilieze contractul , cerand in schimb un comision de reziliere de 15% din valoarea de achizitie a autoturismului, ignorand faptul ca eu am platit 30 % avans.
Am incercat prin neplata a doua rate, dar cei de la leasing au bagat la decontare doua bilete la ordin care aveau inscrisa ca data de decontare luna august si septembrie 2008.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in aceasta privinta.

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Unde se incadreaza fapta?
end a scris:

In luna septembrie 2008, din depozitul unei societati comerciale s-au sustras 2 bunuri in valoare de 11.000 euro.
Plangerea la politie a fost facuta in luna mai 2009.
Bunurile au fost vandute unei societati comerciale.
Unde se incadreaza fapta si care sunt consecintele?

buna ziua ,
dati mai multe dat pentru ca o data spuneti ca bunurile au fost sustrase, apoi spuneti ca au fost vindute bunurile unei societati comerciale ....
ce sa inteleg ca au fost susutrase de o persoana care era salariat dar in preaviz si au fost vindute de catre acesta unei SC ,ok ....ce calitatea avea salariatul respectiv ???? si care erau atributiile de servici si ce acces avea la bunurile furate si apoi vindute ....
se pun mai multe probleme pentru a vedea unde se incadreaza fapta .

Buna ziua,

Salariatul care a sustras bunurile , la vremea respectiva, era inca angajat cu contract de munca, dar in ultimele zile de preaviz ( pleca de la societate).
Nu avea acces si nu raspundea in mod direct de acele bunuri.
Salariatul nu a participat efectiv la luarea bunurilor, doar a trimis o masina sa le ridice.Nu a vorbit cu nimeni din depozit.
Ele erau intr-un depozit tertz. Dupa ce s-au sustras bunurile, ele au fost inregistrate la o soc comerciala si apoi au fost vandute catre clientul final.
Răspuns la discuția Unde se incadreaza fapta?
Da, cel care le-a sustras.
La vremea respectiva era inca angajat la respectiva societate, dar in preaviz.
Buna ziua,

In luna septembrie 2008, din depozitul unei societati comerciale s-au sustras 2 bunuri in valoare de 11.000 euro.
Plangerea la politie a fost facuta in luna mai 2009.
Bunurile au fost vandute unei societati comerciale.
Unde se incadreaza fapta si care sunt consecintele?