avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate Tessa-Holl

Activitate Tessa-Holl

Din aprilie anului 2007 încerc sâ clarific situatia mea.
Am depus în aprilie 2007 o cerere privind clarificarea cetâteniei mele, de fapt clarificare dacâ mai existâ cetâtenia românâ sau nu.
Am trimis copii dupâ toate acte pe care le detin la ambasada Romaniei la Berlin. Totodatâ am plâtit si taxa consularâ cerutâ, 60,00 €. Am încercat de nenumârate ori sâ intru în contact telefonic cu ambasadâ, am scris scrisori sâ-mi dea mâcar un numâr de înrecistrare. Nu am rezolvat nimic. La începutul luni marti 2008 mi s-a comunicat la telefon câ actele mele s-au pierdut. Deci am luat-o de la capât. Iarâsi am trimis copii dupâ toate acte la ambasada din Berlin si de atunci iarâsi astept. Dacâ, din întîmplare, se prezintâ cineva la telefonul ambasadei, persoana respectivâ nu are habar de nimic.
Vâ rog foarte mult, dacâ stie cinava cui mâ pot adresa, cine coordoneazâ activitâtiile ambasadelor. Sau cum sâ procedez ca sâ mi se ateste dacâ cetâtenia românâ mai existâ sau nu.
Multumesc anticipat tuturor .
Poate cineva sâ-mi spunâ cum functioneazâ acest sistem de legi ? am depus în termeneul stabilit de lege notificâri pentru retrocedarea a douâ imobile, am despus toatâ documentatie care atestâ dreptul meu, dar pînâ la ora actualâ nu am primit nici un râspuns în scris de o rezolvare nici vorbâ. La întrebâri telefonice mi se spun tot felul de motive câ nu este posibil asa si nici asa.
°Incerc acum sâ recuperez si niste suprafete agricole în baza legii nr. 247/2005 si foarte mie teamâ câ cu dosarele mele se va întîmpla acelas lucru, adicâ vor zace întrun sertar pînâ la ziua de apoi.
Cine are experientâ cu astfel de cazuri, si mâ poate sfâtui? Este adevârat câ pentru restituirea terenului agricol, trebuie sâ faci davada cetâteniei române? Nu-mi vine sâ cred, din moment ce poti cumpâra pâmînt ca cetâtean strâin? De ce sâ fie altcum la mostenire? In tot spatiul Schengen, în toatâ UE, si aproape în toate tarile se poate mosteni ceva fârâ sâ fii cetâtean al târi resective!
Imobilele si terenurile agricole se aflâ în comuna Cenad, Sânnicolau-mare si Saravale; judetul Timis. Am citit de 4 ori legile sus amintite, dar nu am reusit sâ descopâr acel paragraf.
Unde as putea sâ depun o reclamatie, si cum se procedeazâ în astfel de situatii?
Multumesc anticipat tuturor care mâ vor ajuta.