avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Activitate skoyles

Activitate skoyles

Discuție Contract card-
In 2008 ,la 74 ani tatal meu vitreg a primit un inprumut de 5500 RON,declarandu-se vaduv ,fara stirea mamei mele.Doua luni mai tarziu el a decedat,dupa care mama a aflat de credit si a platit lunar la banca timp de 3 luni.In decembrie 2009 am pus problema succesiunii pe acest forum,insa nu mai gasesc topicul.Oricum,cativa membrii ai acestui forum au fost draguti si mi-au deschis ochii la anumite situatii,ca de exemplu sa returnam orice scrisoare venita pe numele decedatului.
Acum,dupa 4 ani ,firma de colectare a datoriilor o contacteaza pe mama si o ameninta cu executare silita.
Contractul pare un fals din partea bancii deoarece el s-a declarat vaduv,avea 74 de ani (din cate stiu in 2008 nu se acordau imprumuturi de orice natura la persoane peste 65 ani) si nici macar banca nu a verificat.
Din Octombrie 2008 nu s-au mai platit ratele.Nu stiu ce sa fac! Nici macar nu stiu ce inseamna executare silita :)
Daca ne puteti ajuta cu un sfat va suntem recunoscatori!
Multumesc.
Răspuns la discuția Donatie
Multumesc pentru raspunsuri !
Laura
Discuție Donatie
Nu am avut timp sa rasfoiesc tot Forumul sa vad daca cineva a mai pus aceasta intrebare,deci ca atare rog adminii sa ma scuze daca mai exista acest topic.

As dori sa intreb daca o donatie(pamant sau teren) poate fi vanduta ?
Multumesc,
Laura
Răspuns la discuția Succesiune
Dna. Roxanel, cred ca asta e raspunsul intrebarii mele de mai sus !
Cel mai bine este sa asteptam B-)
Multumesc,
Laura
Multumesc inca o data!Este bine de stiut ca mostenitorii trebuie citati legali,lucru care nu a fost facut de dna. notar.
Eu sper ca totul sa degurga frumos ,fara probleme,in vara aceasta.
Laura
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Laura
Dna. Marga,ceea ce imi spuneti pentru mine este nou,deoarece dna. notar nu a mentionat absolut nimic despre cele sase luni .... iritant de-a dreptul,deoarece succesiunea a fost deschisa,timp de 8 luni sora vitrega ,domiciliata in Canada ,s-a scuzat tot timpul ca nu are timp sa mearga in Ontario sa gasesca un notar.Mai tarziu am retras actele de la notar,platind o alta suma inca o data pentru ca le-am retras.
Succesiunea fiind retrasa ,nici o veste din Canada....Totusi in luna iulie mama ar dori sa redeschida succesiunea,dar totul este confuz .
Multumesc
Da,mama este in viata ,iar casa este bun comun dobindit in casnicia ei cu tatal nostru vitreg.Fiind si ea bolnava ,noi,copiii ei vrem sa o ajutam cat putem.
Multumesc
Discuție Succesiune
Fiind noua , pentru inceput vreau sa salut toti utilizatorii acestui forum si sa multumesc adminilor pentru stralucita idee de a ''construi'' acest forum !

Tatal meu vitreg a murit de aproape doi ani.Din partea lui exista 3 copiii iar din partea mamei mele sunt alti 3. Unul din copiii tatalui meu vitreg,nefiind in tara, refuza sa trimita o imputernicire pt. a fi reprezentat la notariat pentru a se incheia succesiune,desi nu cere nimic sau nu renunta la nimic totusi incurca ,deoarece casa trebuie renovata altfel va cadea in scurt timp.
Daca cineva poate sa imi raspunda la urmatoarea intrebare sau cel mai bine spus,am nevoie de un sfat: daca incepem sa renovam casa,succesiune va avea loc pe ceea ce a lasat decedatul,o paragina, sau pe ceea ce va fi in urma renovarii sau extinderii?Nu as vrea sa investesc ca apoi sa impart investitia facuta cu fratii mei vitregi!
Nu stiu cum sa fac din punct de vedere legal,totodata trebuie sa pun casa pe picioare altfel nimeni nu va mai avea nimic de impartit :">
Apreciez orice sfat!
Multumesc,
Laura