avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract card-
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract card-

In 2008 ,la 74 ani tatal meu vitreg a primit un inprumut de 5500 RON,declarandu-se vaduv ,fara stirea mamei mele.Doua luni mai tarziu el a decedat,dupa care mama a aflat de credit si a platit lunar la banca timp de 3 luni.In decembrie 2009 am pus problema succesiunii pe acest forum,insa nu mai gasesc topicul.Oricum,cativa membrii ai acestui forum au fost draguti si mi-au deschis ochii la anumite situatii,ca de exemplu sa returnam orice scrisoare venita pe numele decedatului.
Acum,dupa 4 ani ,firma de colectare a datoriilor o contacteaza pe mama si o ameninta cu executare silita.
Contractul pare un fals din partea bancii deoarece el s-a declarat vaduv,avea 74 de ani (din cate stiu in 2008 nu se acordau imprumuturi de orice natura la persoane peste 65 ani) si nici macar banca nu a verificat.
Din Octombrie 2008 nu s-au mai platit ratele.Nu stiu ce sa fac! Nici macar nu stiu ce inseamna executare silita :)
Daca ne puteti ajuta cu un sfat va suntem recunoscatori!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:37, 2 Martie 2012
Daca nu ati mai platit nimic din 2008 si nici nu au trimis somatii sau nu au inceput executarea silita cel mai probabil debitul este prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumuturi in caz de deces RODICAPIS RODICAPIS MAMA MAEA A DECEDAT ACUM 4 ANI. A VUT UN CARD DE IMPRUMUT LA O BANCA . NU A AVUT ASIGURARE LA IMPRUMUT . BANCA ACUM MA SOMEAZA PE MINE SA PLATESC IMPRUMUTUL. ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banci-ipoteca mimi03 mimi03 Buna!In 2007 am cumparat un apartament pe firma, in rate cu ipoteca pe 15 ani de la banca.Am platit ratele 1 an dupa care nu am mai putut plati.Ultima rata a ... (vezi toată discuția)
datorii banci EddW EddW Am o datorie din 2007 la o banca ,din 2008 nu am mai platit,In 6 septembrie 2016 am primit o recomandata ,pentru care am semnat la posta fara sa stiu ce ... (vezi toată discuția)