avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Fiind noua , pentru inceput vreau sa salut toti utilizatorii acestui forum si sa multumesc adminilor pentru stralucita idee de a ''construi'' acest forum !

Tatal meu vitreg a murit de aproape doi ani.Din partea lui exista 3 copiii iar din partea mamei mele sunt alti 3. Unul din copiii tatalui meu vitreg,nefiind in tara, refuza sa trimita o imputernicire pt. a fi reprezentat la notariat pentru a se incheia succesiune,desi nu cere nimic sau nu renunta la nimic totusi incurca ,deoarece casa trebuie renovata altfel va cadea in scurt timp.
Daca cineva poate sa imi raspunda la urmatoarea intrebare sau cel mai bine spus,am nevoie de un sfat: daca incepem sa renovam casa,succesiune va avea loc pe ceea ce a lasat decedatul,o paragina, sau pe ceea ce va fi in urma renovarii sau extinderii?Nu as vrea sa investesc ca apoi sa impart investitia facuta cu fratii mei vitregi!
Nu stiu cum sa fac din punct de vedere legal,totodata trebuie sa pun casa pe picioare altfel nimeni nu va mai avea nimic de impartit :">
Apreciez orice sfat!
Multumesc,
Laura
Cel mai recent răspuns: skoyles , utilizator 21:32, 13 Aprilie 2010
Casa e bun comun din casnicia cu mama dvs.?
Mama dvs. este in viata?
Da,mama este in viata ,iar casa este bun comun dobindit in casnicia ei cu tatal nostru vitreg.Fiind si ea bolnava ,noi,copiii ei vrem sa o ajutam cat putem.
Multumesc
Inteleg ca a fost deschisa succesiunea la notar dupa tatal dvs? Fratele dvs trebuia citat, si in caz de neprezentare in termen de 6 luni urmeaza sa fie decazut din drepturile succesorale prin neacceptarea succesiunii. Trebuie numai sa va asigurati ca este legal citat in strainatate!
Dna. Marga,ceea ce imi spuneti pentru mine este nou,deoarece dna. notar nu a mentionat absolut nimic despre cele sase luni .... iritant de-a dreptul,deoarece succesiunea a fost deschisa,timp de 8 luni sora vitrega ,domiciliata in Canada ,s-a scuzat tot timpul ca nu are timp sa mearga in Ontario sa gasesca un notar.Mai tarziu am retras actele de la notar,platind o alta suma inca o data pentru ca le-am retras.
Succesiunea fiind retrasa ,nici o veste din Canada....Totusi in luna iulie mama ar dori sa redeschida succesiunea,dar totul este confuz .
Multumesc
Puteti incepe renovarea.
Daca e bun comun, mama are 1/2, partea ei. Cealalta 1/2, partea tatalui vitreg, intra in masa succesorala si se imparte intre mama dvs. ( 1/4) si copiii tatalui ( restul de 3/4).

Deci, in total, mama dvs. va avea 5/8, si cei trei copii 3/8 ( in procente, mama dvs. 62,5%, cei trei 37,5%). Aceasta cota majoritara a mamei va va ramane dvs. si fratilor in viitor, si puteti sa va ingrijiti sa ramana in stare buna.

Pt ca fratele vitreg se afla in strainatate si refuza sa se ocupe de mostenire, nu veti putea dezbate succesiunea la notar, ci doar in instanta, fapt pe care va sfatuiesc sa il incepeti cat mai curand.
Succes!

Editare: lasati termenul de 6 luni, oricum mama dvs. a acceptat tacit succesiunea, pt ca locuieste in imobil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat

Alte discuții în legătură

Valabilitate testament de mostenire, buna ziua tatal meu inainte ... Anamaria37cismaru Anamaria37cismaru Valabilitate testament de mostenire, buna ziua tatal meu inainte sa moara ia facut mamei noastre testament pt toata mostenirea ,noi suntem trei frati , iar ... (vezi toată discuția)
Renuntare succesiune Borzah Borzah Buna ziua, am si eu o intrebare, o nelamurire.Eu am o sora, mostenim 3 sfert dintr-o jumatate de imobil impreuna, dar nu vrem asta, vrem sa renuntam la partile ... (vezi toată discuția)
Mostenire. dia2000 dia2000 Am si eu o intrebare va rog. Bunicii mei au dcedat in urma cu 9 ani , primul a decedat bunicul,iar dupa 6 luni a decedat bunica mea. Acum, bunicul a mai fost ... (vezi toată discuția)